Home Nieuws Gerald Vanenburg ziet meer druk bij PSV dan bij Ajax

Gerald Vanenburg ziet meer druk bij PSV dan bij Ajax

65
0

Gerald Vanenburg ziet ondanks de vele miljoenen aan investeringen in Amsterdam meer druk bij PSV dan bij Ajax, wat de topper in de Eredivisie aangaat.

Vanenbrug denkt dat PSV meer druk dan Ajax voelt omdat de Amsterdamse club nog op drie fronten actief is, waar PSV nog maar kans maakt op één prijs.


“De druk ligt op dit moment vooral bij PSV. Voor PSV is het de enige kans om een prijs te pakken dit seizoen”, zegt Vanenburg tegen het Algemeen Dagblad. “Ajax doet nog op drie fronten mee. Niet dat de wedstrijd minder belangrijk is voor Ajax. Dat zeker niet. Het gaat om het kampioenschap. De Champions League is geweldig, maar Ajax heeft aan Juventus een hele zware tegenstander. Dan heb je nog de beker, maar dat is eigenlijk meer een soort troostprijs.”

Vanenburg durft niet te voorspellen wie als winnaar uit de strijd komt in de Johan Cruijff Arena. “Als PSV volle bak vooruit gaat verdedigen en veel druk weet te zetten, dan wint PSV. Dat heeft de ploeg in eigen huis al laten zien. Doen ze dat niet en laten ze Ajax aanvallen, dan is Ajax favoriet. Het is maar net hoe de wedstrijd verloopt.” Het verschil tussen de concurrenten is momenteel vijf punten.


Facebook Comments