Home Nieuws Gerald Vanenburg werd na een bijzonder moment verdrietig van Mo Ihattaren, Turkse...

Gerald Vanenburg werd na een bijzonder moment verdrietig van Mo Ihattaren, Turkse clubs tonen interesse

2956
0

Gerald Vanenburg kwam maandagavond aan het woord bij het Ziggo programma Rondo. Vanenburg kreeg de nodige vragen op zich afgevuurd over Mo Ihattaren.

De feiten rond de gevallen middenvelder zijn helder maar Vanenburg wist het nogmaals te bevestigen. “Hij heeft altijd wel iets”, begon de oud PSV’er over Ihattaren, die hij dolgraag wilde helpen. Vanenburg wilde graag helpen maar gaf toch op na een bijzonder moment. “Bij hem zijn er te veel dingen om hem heen die hij belangrijker vindt. Dan zegt hij ik kom zo en ik ben hier en dan blijkt hij ergens anders te zijn”, zegt Vanenburg.

De uitgesproken Vanenburg wijst naar een bijzonder moment tussen hem en Ihattaren. Het bleek de druppel te zijn voor Vanenburg. “Op een gegeven moment kwam hij trainen en heb ik tegen hem gezegd dat hij moest dan wat ik zeg. Anders zou het een kort verhaal worden. Toen waren we aan het lopen en na een ronde zag ik hem al wandelen. Ik had de ballen nog in een zak en heb tegen hem gezegd dat we naar binnen gaan. Of we gaan trainen, of we gaan niet trainen heb ik gezegd. Wat je dan hoopt, is weerstand. Maar dat had hij niet. Dat is eigenlijk het probleem van hem, terwijl het eigenlijk een geweldige jongen is”, doelt Vanenburg op een training in september van het vorige jaar, toen de middenvelder geen enkele aanstalten wist te maken alsnog te gaan trainen maar eigenlijk gewoon gelaten terug naar binnen liep. Het maakt Vanenburg naar eigen zeggen verdrietig hoe een toptalent zo met zijn talenten weet om te gaan.

Volgens Vanenburg moet Ihattaren ‘wakker worden’ en als dat niet gebeurt, wordt het helemaal niks meer met zijn voetbalcarrière. “Er zijn heel veel spelers die het voetbal niet snappen, maar wel elke week goed spelen.” Mo Ihattaren lukte dat ondanks zijn begeleiding dus niet. ,,Hij moet het zelf doen. Hij moet zich melden voor de training en op tijd komen, al kwam hij niet altijd te laat. Mo deed dingen in een paar wedstrijden, wat anderen in een heel seizoen niet lukt”, wijst Vanenburg naar zijn periode bij PSV. Vanenburg genoot ervan hoe Ihattaren bij PSV gerenommeerde tegenstanders achteloos voorbij liep alsof ze er niet stonden.

Tot medio 2025 is Ihattaren verbonden aan Juventus, dat een verkoop of verhuur in gedachten heeft. Inmiddels dingen er enkele Turkse clubs naar zijn diensten maar dit betreffen meer de marginale en onbeduidende Turkse clubs en niet de topclubs in het voetbalgekke land.


Vorig artikelPSV wordt gefileerd, analisten kijken naar van Nistelrooij: ‘Weet ook niet waarom Ruud geen kritiek krijgt’
Volgend artikel‘Afgetroefd worden door Girona is echt schandalig’, ‘Dat PSV niet doorpakt is doodzonde’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in