Home Nieuws Gerald Vanenburg: ‘Ik zou heel graag eens met Mo Ihattaren willen praten’

Gerald Vanenburg: ‘Ik zou heel graag eens met Mo Ihattaren willen praten’

3168
0

Mohammed Ihattaren is vandaag, 12 februari 2020, achttien jaar oud geworden.

Toch heeft de aanvaller al 31 wedstrijden achter zijn naam staan en dat is voor iemand van achttien jaar al een groot aantal te noemen. Gerald Vanenburg kende een zelfde aanloop als jonge speler op weg naar de top.


Gerald Vanenburg won met PSV alles wat er te winnen viel en plakte er nog een Europese titel voor landen achteraan. Wel denkt de begaafde technicus van weleer dat Ihattaren er verstandig aan doet nog wat langer in Eindhoven te blijven. Dat stelt Vanenburg in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

“Raiola zal hem vast naar een grote club kunnen brengen, maar maakt hij hem ook als speler beter?”, vraagt Vanenburg zich af in gesprek met het Eindhovens Dagblad. “Ik zou heel graag eens met Mohamed willen praten en hem over mijn ervaringen op die leeftijd vertellen. Misschien heeft hij er iets aan. Tegenwoordig kun je snel cashen als speler, maar Mohamed heeft vooral behoefte aan de juiste begeleiding en carrièreplanning.”

Volgens Vanenburg moet je als jonge speler niet meteen voor het grote geld willen gaan, maar eerst aan je persoonlijke ontwikkeling denken. “Dat geld komt allemaal wel een keer”, vervolgt hij. “Het kan best zijn dat hij er goed aan doet om nog een paar jaar te blijven, maar dan moeten er wel dingen veranderen bij de club. In het buitenland kun je ook snel uitgespeeld zijn, als je te vroeg vertrekt. Er zijn legio voorbeelden van voetballers die te vroeg weg zijn gegaan. Als je goed bent, kun je altijd naar een grote club. Ik denk dat het voor Steven Bergwijn bijvoorbeeld wel een logisch vertrekmoment was”, aldus Vanenburg over PSV’s toptalent.


Facebook Comments