Home Nieuws Gerald Vanenburg adviseerde Max transfer naar PSV; ‘Club die in Duitsland naam...

Gerald Vanenburg adviseerde Max transfer naar PSV; ‘Club die in Duitsland naam en faam heeft’

768
0

Niemand minder dan Gerald Vanenburg heeft kersvers PSV’er Philipp Max geadviseerd de stap naar PSV te zetten.

Max heeft namelijk eerst advies ingewonnen bij Vanenburg. De vader van de Duitse verdediger speelde in het verleden samen met Gerald Vanenburg en heeft daarom geïnformeerd naar de club.

“Mijn vader heeft vroeger samen met Gerald Vanenburg bij 1860 München gespeeld. Die twee hebben elkaar gesproken over mijn mogelijke overgang naar de Eredivisie”, zegt Max tegenover het Algemeen Dagblad.

Max wordt in Nederland gezien als zeer offensieve verdediger, wat zich zal uiten in rushes langs de lijn. Ook zijn thuisland Duitsland staat Max bekend als een aanvallende back. “Het is wel zo dat ik soms op wat offensiever posities heb gespeeld. Dan kom je vaker in de positie om te scoren. Of dat bij PSV ook lukt? We gaan proberen zoveel mogelijk goals te maken, maar op mijn plek is het wel het belangrijkste om doelpunten eerst te voorkomen.”

Max heeft zijn keuze voor PSV weloverwogen gemaakt en weet dat hem een grote club wacht. “PSV is een club die in Duitsland naam en faam heeft, grote spelers heeft voortgebracht en veel heeft gewonnen. Nu is er een jong team, dat een aantal ervaren spelers kan gebruiken. In die groep krijg ik ook een rol om jonge ploeggenoten te helpen, hebben we besproken. Van nature zou ik dat al doen, omdat ik het belangrijk vind om talenten te helpen”, aldus Philipp Max over zijn nieuwe werkgever.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here