Home Nieuws Geraken FC Barcelona en PSG na Neymar en Messi opnieuw in machtsstrijd?...

Geraken FC Barcelona en PSG na Neymar en Messi opnieuw in machtsstrijd? Barcelona wil Xavi Simons terughalen

2166
0

Xavi Simons kleurt inmiddels niet alleen in Nederland de voorpagina’s van de kranten maar ook in het buitenland.

De technicus draagt PSV al weken achtereen en vindt de openingen die naar doelpunten leiden. PSV kan nauwelijks nog zonder Xavi Simons en dat mag gerust een opvallende conclusie worden genoemd. In Frankrijk en Spanje gonst het van de geruchten over een terugkeer naar Paris Saint-Germain maar er zijn inmiddels nu ook berichten over een terugkeer naar FC Barcelona.

Beide clubs zouden weleens in een machtsstrijd kunnen geraken om Xavi Simons te contracteren. Eerder waren PSG en FC Barcelona al verwikkeld in een machtsstrijd rond Neymar en Messi. Jarenlang getouwtrek rond genoemde spelers zorgde en zorgt nog altijd voor wrijving tussen beide voorzitters, die regelmatig met modder naar elkaar gooien. Een speler voor de neus van de ander wegkapen is voor Paris Saint-Germain en FC Barcelona inmiddels een prestigestrijd.

In Spanje denkt men te weten dat Simons op de radar bij FC Barcelona is verschenen. FC Barcelona hoopt het toptalent naar Spanje te halen, dat meldt Mundo Deportivo. Simons speelde in de jeugdopleiding van FC Barcelona, maar een doorbraak duurde wat hem betreft te lang en het gekozen pad beviel Simons niet. De tiener maakte toen de overstap naar Paris Saint-Germain maar koos ook daar eieren voor zijn geld door voor PSV te kiezen.

Paris Saint-Germain kan door een speciale clausule in het contract Simons eenvoudig terug naar Parijs halen. Dat geldt echter niet voor FC Barcelona wat vaak veel wil maar nauwelijks iets kan. FC Barcelona zit aan de grond en dient voor elke transfer uit te wijken naar de organisatie van La Liga om toestemming te vragen.

Volgens de Spaanse krant Mundo Deportivo doet FC Barcelona er desondanks alles aan Simons te verleiden tot een terugkeer. De krant meldt dat directielid Jordi Cruijff wordt ingezet om Simons te overtuigen opnieuw voor FC Barcelona te kiezen. SPORT meldt juist dat FC Barcelona wel toekomst ziet in Xavi Simons maar dat geld een heikele kwestie is voor de Catalanen.


Vorig artikelJoey Veerman dacht afgelopen winter uit teleurstelling aan een vertrek bij PSV
Volgend artikel‘Nog stappen te zetten’ Joey Veerman basisspeler in ‘zijn’ Volendam, Boscagli niet op kunstgras

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in