Home Nieuws Gepromoveerde Gloster dolblij: ‘In de VS geldt PSV als grote club’

Gepromoveerde Gloster dolblij: ‘In de VS geldt PSV als grote club’

528
0

De naar de A selectie gepromoveerde Chris Gloster is erg blij met zijn nieuwe status.

Grote kans dat we de jonge linkervleugelverdediger de komende weken aan het werk gaan zien in de oefenduels tegen SC Verl, KFC Uerdingen 05, Vitesse, Willem II en Hertha BSC.


Chris Gloster is afkomstig van Hannover 96 en speelt sinds medio 2019 voor Jong PSV.

Het nieuws van zijn ‘promotie’ is ook in de Verenigde Staten niet onopgemerkt voorbij gegaan, zegt de jongeling tegen het Eindhovens Dagblad. “In de Verenigde Staten geldt PSV een grote club, dus als ik hier dan bij mag zijn lees je het op best veel plekken terug.”

Gloster geeft toe dat hij ‘best wel verrast’ was toen hij het nieuws vernam. “Ik had al een paar keer meegetraind met de A-ploeg, maar was niet zeker van mijn zaak.”

Gloster maakte een prima seizoen door afgelopen seizoen en speelde zestien wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. “Het is de eerste keer dat ik echt een lange periode mee ben en het voelt voor mij alsof ik nu halverwege ben bij PSV. Nu moet ik namelijk mezelf op een hoger niveau laten zien, mijn kansen pakken en zorgen dat ik erbij blijf.”

De aanpak van Roger Schmidt bevalt hem. “Het systeem van Roger Schmidt is mooi om als toeschouwer naar te kijken denk ik. Rennen en gegenpressen is ook voor spelers geweldig, het geeft echt iets extra’s aan het voetbal. Ik hoop dat we er goede resultaten mee gaan halen.”


Facebook Comments Box