Home Nieuws Georginio Wijnaldum spreekt: ‘Als ze dat zeggen, dan blijf ik bij PSG’

Georginio Wijnaldum spreekt: ‘Als ze dat zeggen, dan blijf ik bij PSG’

8208
0

Georginio Wijnaldum heeft deze zomer de clubs voor het uitkiezen maar denkt ook aan een langer verblijf in Parijs.

De middenvelder wordt door Franse media gevraagd hoe hij tegen een nieuw seizoen Paris Saint-Germain aankijkt. De club waar hij onder contract staat maar tegelijkertijd een enorm salaris weet op te strijken. Het salaris van Wijnaldum is dusdanig fors dat andere clubs vrijwel niet op kunnen bieden tegen het vorstelijke inkomen van de middenvelder in Parijs. Slechts de clubs uit het Midden-Oosten kunnen dergelijke salarissen bieden.

Inmiddels staat Wijnaldum ook open voor een langer verblijf bij Paris Saint-Germain. De middenvelder is echter nog altijd in afwachting van wat de Franse club met hem van plan is. PSV zou in Wijnaldum een gewenste versterking zien en inmiddels voorzichtige contacten hebben gelegd. De club uit de Franse hoofdstad is toe aan de volgende trainer maar er moet nog afscheid worden genomen van de zittende trainer. Oftewel: de toekomst van de middenvelder is nog onzeker.

Wijnaldum kwam in de zomer van 2021 transfervrij over vanuit de Premier League naar Paris Saint-Germain.vanuit Liverpool. Het is geenszins een succes geworden. De oud-PSV aanvoerder werd verhuurd aan AS Roma, waar hij weinig speelde door een scheenbeenbreuk. De Romeinse club maakt mede door blessureleed geen gebruik van de optie tot koop. Toch bewaart Wijnaldum goede herinneringen aan AS Roma. En ook aan trainer José Mourinho.

“Je leest veel over hem in de media, dus als je hem niet kent kan het lastig zijn”, zegt Wijnaldum in gesprek met het Franse medium L’Equipe. “Maar de tijd die ik met hem doorbracht was geweldig. Ik kon op hem rekenen wanneer ik hem nodig had. Ik heb veel van hem geleerd, want hij is een trainer die veel van zijn spelers vraagt. Ik kan zeggen dat ik een betere speler ben sinds ik Mourinho ken.”

Hoe kijkt de middenvelder tegen de toekomst aan en welke clubs zijn interessant? “Ik moet het met de club bespreken. Er zijn veel zaken die opgehelderd moeten worden. We zullen zien. We lezen in de media dat er een nieuwe coach komt, maar het lijkt niet helemaal duidelijk”, gaat Wijnaldum verder. Mocht PSG hem willen behouden, staat de middenvelder daarvoor open. “Ja, als ze dat zeggen, dan blijf ik”, aldus Georginio Wijnaldum.


Vorig artikelThorgan Hazard op weg naar Antwerp FC, beoogd salaris in België lijkt ook voor PSV begrippen betaalbaar
Volgend artikelFeyenoord maakt het PSV bijzonder lastig met nieuw miljoenenbod op Ricardo Pepi

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in