Home Nieuws Gentleman Cocu over mislukte Matavz: ‘Niet mislukt bij PSV’

Gentleman Cocu over mislukte Matavz: ‘Niet mislukt bij PSV’

22
0

Tim Matavz is weer terug op de Nederlandse velden en dat is niet bepaald omdat de Sloveen geslaagd is in het buitenland. Matavz heeft met Vitesse een werkgever gevonden die hem past, namelijk de subtop van Nederland. 

Matavz stond tussen 2011 en 2014 onder contract in Eindhoven en dat was bepaald geen periode van overweldigend succes. De spits oogde vaak lui en ongeïnteresseerd en kon geen moment zijn belofte inlossen. PSV betaalde miljoenen euro’s aan FC Groningen en wist de mislukte spits nog voor goed geld door te verkopen maar duidelijk was dat PSV en Matavz geen beste match waren.

In zijn laatste jaar verdween Matavz definitief op het tweede plan en uiteindelijk vertrok hij in 2014 naar Augsburg. Fred Rutten posteerde hem regelmatig op de reservebank waar de coach hem eerder ook al uit de selectie zette vanwege overgewicht. Iets wat hem dit jaar bij Vitesse ook al gebeurde in de voorbereiding.

Maar een gentleman als hij is; Phillip Cocu vindt niet dat de Sloveen mislukt is in Eindhoven en bij PSV. “Tim Matavz is zeker niet mislukt in Eindhoven. Hij heeft een aantal jaren goed gerendeerd en is een spits met kwaliteiten. Wat veel mensen vaak niet zien, is dat hij een speler is die overzicht heeft. Hij had er in mijn ogen meer uit kunnen halen bij ons.”

“Tim is nog altijd een goede en complete spits die kan koppen en een goed schot in de benen heeft. Via een individuele actie kan hij ook iets creëren, maar het is ook een speler die soms leeft van momenten. Hij had meer betrokken kunnen zijn bij ons spel, denk ik achteraf. Dan had er echt meer ingezeten. In de praktijk bewijst hij toch steeds dat hij makkelijk kan scoren”, aldus Cocu.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here