Home Nieuws Genieten van PSV op het hoogste niveau: ‘Fysiek, voetballend en qua intensiteit...

Genieten van PSV op het hoogste niveau: ‘Fysiek, voetballend en qua intensiteit kan PSV mee in de Champions League’

1307
0

PSV speelde dinsdag gelijk tegen Sevilla en veroverde zo het eerste punt in groep B. De late gelijkmaker was meer dan terecht te noemen want de ploeg van Bosz domineerde tegen Sevilla.

Slechts de eerste tien minuten bleek Sevilla de betere ploeg in het Philips Stadion te zijn maar daarna was het toch echt het spel van PSV dat de klok sloeg. Er bleken grote delen van de wedstrijd te zijn waarin Sevilla probeerde uit te verdedigen maar nauwelijks van eigen helft geraakte door het vroege druk zetten van de mannen van Bosz, die geen millimeter afweek van zijn speelplan.

Ook tegen Arsenal liet PSV al zien voetballend behoorlijke stappen gemaakt te hebben afgelopen maanden. Van zestienmeter tot zestienmeter liet PSV Arsenal in sommige delen van de wedstrijd zelfs de hielen zien, zo lieten ook diverse spelers van Arsenal na afloop weten. Het kort dekken en het creëren van daadwerkelijk grote kansen, bleek in Londen een brug te ver te zijn. Dat ging in de thuiswedstrijd tegen Sevilla al een stuk beter.

PSV produceerde liefst 28 doelpogingen tegen Sevilla, waar de Spaanse opponent slechts 2 pogingen tussen de palen produceerde. Beide doelpogingen vonden overigens het net en werden doelpunten. PSV staat haar mannetje in de Champions League als we een voorzichtige conclusie na twee wedstrijden mogen trekken. Wel mogen de lessen van wedstrijd nummer één en twee in Londen en in Eindhoven tegen RC Lens in de praktijk worden gebracht.

Ook AD Sportwereld-journalist Maarten Wijffels zag PSV domineren tegen Sevilla. “De grote winst van deze twee avonden Champions League voetbal is dat PSV en Feyenoord voetballend, fysiek en qua intensiteit meekunnen met Spaanse ploegen”, vertelt Wijffels in de AD Voetbalpodcast.

Wijffels merkt op dat het een prestatie van formaat is dat PSV op het hoogste niveau het voor elkaar krijgt om zoveel doelpogingen te produceren. De journalist ziet dat de verwachtingen toenemen rond de beide Nederlandse Champions League-deelnemers. PSV wacht nu een heus tweeluik met de Franse Ligue 1- club Racing CLub de Lens, waarin eigenlijk zes punten moeten worden gepakt om de kansen op plaats twee in de groep levendig te houden. PSV speelt 24 oktober eerst uit in Frankrijk. Op 8 november ontvangt de club RC Lens in het Philips Stadion.


Vorig artikelSergio Ramos is strafschop tegen PSV nog niet vergeten en mist respect: ‘Het is heel duidelijk, zei hij’
Volgend artikelRKC-aanvoerder blikt terug op komst PSV naar Waalwijk en wijst naar ‘grotere’ tegenstanders

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in