Home Nieuws Gemiste strafschop werd opmaat voor seizoen van de Jong

Gemiste strafschop werd opmaat voor seizoen van de Jong

41
0

Het lopende seizoen begon voor Luuk de Jong met een gemiste strafschop in het oefenduel met RKC Waalwijk. Het bleek een opmaat voor de rest van het seizoen.

De onfortuinlijke Luuk de Jong heeft dit seizoen zeker een rol in het succes van PSV maar feit blijft dat hij kans na kans mist. Oud spitsen als Erik Meijer en Pierre van Hooijdonk spreken over gunnen en een gunfactor maar ook over medelijden.

“Zijn intuïtie laat hem op dit moment in de steek”, zegt Van Hooijdonk in de Volkskrant. “Neem die kans tegen Vitesse. De Jong zal een fractie van een seconde hebben gedacht: als ik deze maar niet mis. Terwijl hij voorheen dacht: hé, doelpunt. Het is het lot van een niet-scorende spits.”

De Jong roept sympathie op en dat zorgt ervoor dat hij nog net niet gefileerd wordt. Erik Meijer leeft met hem mee en weet wat De Jong meemaakt. “De Jong is waardevol als aanspeelpunt, maar bij een spits draait het om doelpunten. Elke aanvaller wil op maandagmorgen met zijn kop in de krant staan omdat hij heeft gescoord. Als je van kleins af aan doelpunten hebt gemaakt, werd er bij je club en in het dorp altijd over je gepraat. Dan is het onder jouw niveau als je alleen nog van waarde bent als aanspeelpunt.”

Van Hooijdonk en Meijer begrijpen weinig van alle complimenten over zijn belangrijke rol. De complimenten zijn niets waard en onnodig. “Het komt voort uit een stukje medelijden. Als ik zijn tegenstander was, zou ik er meteen over beginnen: Gaat lekker de laatste tijd, hè? Hebben ze die goals dichtgespijkerd in Eindhoven? Dat soort opmerkingen raakt elke spits. Je weet precies waar je tegenstander het over heeft.”

Inmiddels heeft de reservespits van PSV meer dan 1200 minuten geen doelpunt gemaakt. In maart van dit kalenderjaar wist de spits voor het laatst te scoren.


Vorig artikelTevreden Pröpper: ‘Ik heb een andere rol dan bij PSV’
Volgend artikelDaniel Schwaab: ‘Ik heb meer zelfvertrouwen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in