Home Nieuws Gemist: Ophef

Gemist: Ophef

14
0

Eigenlijk willen we als online PSV magazine alleen berichten over sportieve zaken en het echte voetbal belichten. Toch kunnen we niet voorbij aan het feit dat er vrijwel geen tot weinig ophef wordt gemaakt over nieuwe vervelende beelden in relatie tot voetbalfans en minder bedeelden.

De beelden uit Madrid van eerder dit voorjaar verdienden zeker de nodige aandacht en de ophef is deels terecht maar er wordt duidelijk met 2 maten gemeten door media en buitenstaanders. Premier Erdogan, de Spaanse koning én premier en diverse Nederlandse politici waaronder Mark Rutte die belde met zijn Spaanse collega om alle medewerking toe te zeggen. Zomaar wat namen die schande spraken van wantoestanden onder voetbal fans. Mark Rutte belde zelfs met zijn Spaanse collega om namens Nederland excuses aan te bieden maar ook nog vele anderen spraken dagenlang schande over het gedrag van een plukje PSV supporters in Madrid. Zelfs Toon Gerbrands dreigde even uit balans te geraken met updates op PSV.tv over de zoektocht en strafmaatregelen tegen de schuldigen. Door de aanslagen op de luchthaven Zaventem verdwenen de pijnlijke gebeurtenissen naar de achtergrond om te worden afgesloten met een strafmaat voor een 4 tot 5 tal supporters, die vervolgens een stadionverbod kregen.

Wat nu te denken van nieuwe confronterende beelden vanuit speelstad Lille in aanloop naar een volgende match van Engeland? De beelden spreken voor zich en laten niets aan onduidelijkheden te wensen over. Wat niet voor zich spreekt is de geringe ophef, hoewel we niet eens kunnen spreken van enige ophef, die ermee gemoeid is. Waarom geraakt nu niet half Europa uit balans en waarom mengen niet allerlei bevolkingsgroepen en supportersgroeperingen in de discussie over wangedrag, strafbare feiten of vervolgingen?

https://youtu.be/gKVJxJuk07o


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here