Home Nieuws Gemengde gevoelens Jurgen Locadia

Gemengde gevoelens Jurgen Locadia

10
0

Jurgen Locadia blijft dubben over zijn positie. Locadia heeft geregeld een meerwaarde voor het elftal maar zijn positie zit hem niet lekker, blijkt ook weer na ADO – PSV.

De spits zag Marco van Ginkel bij de openingsgoal tegen ADO Den Haag de bal met de hak beroeren, zodat zijn totaal aantal assists deze competitie op acht kwam. Slechts één minder dan de koplopers in het klassement van assistgevers, ploeggenoot Andres Guardado en ADO Den Haag-speler Edouard Duplan. Zijn belangrijke aandeel in de 1-0 bezorgde Locadia gemengde gevoelens. “Ik denk dat de bal er zonder Marco ook was ingegaan. Het is mooi dat ik een assist heb kunnen leveren, maar ik had liever een goal gemaakt.” Het is in een notendop de spagaat waarin Locadia verkeert sinds de spits is verhuisd naar de linkerflank. Hij heeft zijn waarde voor de ploeg, maar ziet zijn rendement als doelpuntenmaker achterblijven met zes eredivisiegoals tot nu toe.


“De trainer is tevreden, maar hij weet ook dat ik pieker over mijn rendement. De trainer zegt dan dat ik belangrijk ben voor het team. Maar ik ben een spits en leef van goals. Het is moeilijker om vanaf deze positie te scoren. Al krijg ik elke wedstrijd wel één of twee schotkansen. Ik blijf zoeken naar mijn momenten. Want ik ben een spits en scoor liever dan dat ik een assist geef.”


Facebook Comments