Home Nieuws Gemeente Amsterdam reageert fel op spandoek: ‘Walgelijk, een dieptepunt’

Gemeente Amsterdam reageert fel op spandoek: ‘Walgelijk, een dieptepunt’

2711
0

Het spandoek wat afgelopen nacht is opgehangen voor het huis van de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema is zeer slecht gevallen in Amsterdamse kringen.

De reactie vanuit Amsterdam is stevig te noemen. Halsema besloot in augustus om geen PSV fans toe te laten tijdens de Eredivisie-topper van zondag vanwege problemen bij het duel om de Johan Cruijff Schaal. De toelichting luidde destijds als volgt:

‘De maat is vol’, schreef ze in een brief aan algemeen directeur Marcel Brands. Halsema wees onder meer naar antisemitische spreekkoren, kwetsende liederen en verwensingen richting Mo Ihattaren.

‘Van supporters pesten wordt je blij, je zoon is een crimineel niet wij’, stond er op het spandoek. De gedachtengang achter de verwijzing naar de zoon van Halsema is bekend.

De gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam hebben één wedstrijd reactie gegeven. De actie van de PSV-fans wordt gezien als ‘een ongekend dieptepunt’, meldt Het Parool. ‘De actie gaat ver over de grenzen heen van wat wij acceptabel vinden. Onze burgemeester is een publiek figuur. Kritiek en discussie horen bij haar werk. Dat is iets anders dan op laffe en intimiderende wijze haar gezin erbij te slepen’, luidt de verklaring.


Vorig artikelOok in Amsterdam geen basisplaats voor Jordan Teze: ‘Het heeft me wel geraakt’
Volgend artikelVermoedelijke opstelling: Madueke begint op de bank | Schreuder durft duels Blind vs Simons – Madueke niet aan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in