Home Nieuws Gemeente Alkmaar treft maatregelen voor AZ – PSV

Gemeente Alkmaar treft maatregelen voor AZ – PSV

804
0

Er is de gemeente Alkmaar veel aan gelegen AZ – PSV zonder problemen en incidenten te laten verlopen.

De gemeente Alkmaar treft daarom een pakket maatregelen voor het duel tussen AZ en PSV. Ongeregeldheden zoals de rellen van afgelopen donderdag tegen West Ham United moeten koste wat kost voorkomen worden. Het geschonden blazoen moet worden opgepoetst.

Dat laat het college van Burgemeester en Wethouders weten in een brief aan de gemeenteraad. Welke maatregelen er precies genomen zullen worden, is nog niet bekend. De onderzoeken naar de rellen van vorige week moeten volgens het college ook maatregelen voor het aankomende seizoen opleveren.

Deze week voerden de gemeente, AZ, de politie en het Openbaar Ministerie al gesprekken over de rellen, waarbij AZ-‘supporters’ fans van West Ham aanvielen. De politie heeft tot op heden zeven verdachten aangehouden, 26 mensen meldden zich vrijwillig.

De wedstrijd tegen PSV van komende zondag is voor AZ-fans ‘een mogelijkheid om te laten zien hoe voetbal op de juiste manier moet worden beleefd’, aldus het college, in gesprek met De Telegraaf. ‘Als uitgangspunt hanteren we daarbij dat goedwillende supporters in staat moeten worden gesteld op een goede en veilige manier deze wedstrijd te bezoeken’, klinkt het. Het uitvak in Alkmaar is uitverkocht voor PSV fans. Dat betekent dat er ruim 900 PSV fans naar Alkmaar zullen afreizen.


Vorig artikelHoe Sergio Ramos een rol speelde bij de transfer van Xavi Simons naar PSV: Van Nistelrooij belde Ramos
Volgend artikelDe chaos compleet: Ruud van Nistelrooij stapt per direct op als hoofdtrainer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in