Home Nieuws ‘Geluk kun je afdwingen’

‘Geluk kun je afdwingen’

30
0

Geluk kun je afdwingen. Dat zegt René van de Kerkhof over de winstpartijen an PSV tegen Zwolle en Twente. PSV ligt in ieder geval op titelkoers en dat doet de broers goed.

“Een mindere wedstrijd winnen, dat ruikt een beetje naar een kampioen die in de laatste minuten de wedstrijd wint. Vorige keer Twente, nu PEC, het is nog een long way to go.”

Een beetje geluk is het wel, denkt Van de Kerkhof. “Maar geluk kun je ook een beetje afdwingen. PEC kreeg kansen, maar ze maakten de goal niet. Dan zegt men altijd dat je dan zelf een doelpunt om de oren krijgt en dat gebeurde nu dus weer. PSV is natuurlijk hartstikke blij.”

“Ze pakken drie punten en daar moet je gewoon blij mee zijn. Je zag wel dat PEC een goede ploeg heeft. PSV kwam in de tweede helft niet onder de druk uit en PEC was de bovenliggende partij. Maar je ziet het: als je goed speelt kun je toch nog verliezen. Dat gebeurde nu bij PEC. Da’s fijn voor PSV, het gaat de goede kant op.”

PSV is een serieuze kanshebber is voor het kampioenschap, denkt Van de Kerkhof. “Het gaat waarschijnlijk tussen PSV en Ajax qua kampioenschap. PSV moet naar Excelsior toe komend weekend en dan over twee weken spelen ze tegen elkaar. Als je daar met 8 punten voorsprong naar toe gaat dan kan het 11 punten worden of 5. Het is wel een cruciale wedstrijd.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here