Home Nieuws Geliefd in Barcelona, de koploper in kopdoelpunten: ‘Hij is veel meer dan...

Geliefd in Barcelona, de koploper in kopdoelpunten: ‘Hij is veel meer dan een invaller’

1000
0

Memphis Depay als aanvaller in de schaduw van Luuk de Jong. Wie had dat gedacht 8 maanden geleden?

Het is inmiddels toch de realiteit geworden. Door normaal gedrag te vertonen en te presteren is Luuk de Jong zowaar een cultheld geworden voor de Catalanen. En leveren doet Luuk de Jong. Ook nog eens op belangrijke momenten. Dat kan van Memphis Depay minder gezegd worden. Memphis zou zomaar naar een andere competitie kunnen vertrekken over enkele weken, waar er voor Luuk de Jong zomaar een extra seizoen Camp Nou in lijkt te zitten.

De Jong, dit seizoen gehuurd van Sevilla, maakte zijn zesde competitiedoelpunt voor Barcelona. Zijn goals leverden Barçelona zes punten op. Zijn laatste drie doelpunten maakte de 38-voudig international in de blessuretijd van de tweede helft. ‘Doelpunten maken geeft altijd een fantastisch gevoel, maar scoren in de laatste minuut om de drie punten te kunnen pakken is bijzonder’, verklaarde De Jong tegen Spaanse media.

‘Ik heb het een paar keer gedaan in mijn carrière en je went nooit aan dit gevoel. Het is altijd geweldig. Ik help het team graag. Ik moet mijn kansen afwachten en vandaag had ik het geluk om te scoren’, Barcelona is met vijftien benutte kopballen de ploeg in La Liga met de meeste kopdoelpunten. De Catalaanse media zijn om wat Luuk de Jong betreft. De grotere kranten vinden de Jong een echte meerwaarde voor FC Barcelona. ‘Hij is veel meer dan een invaller’, schrijven de kranten over Luuk de Jong, die opnieuw begeerd wordt door PSV.


Facebook Comments Box