Home Nieuws Gelaten stemming op de Herdgang na vertrek Gakpo: ‘Kampioenschap wordt moeilijk’

Gelaten stemming op de Herdgang na vertrek Gakpo: ‘Kampioenschap wordt moeilijk’

1709
1

Is het vertrek van Cody Gakpo plotseling te noemen of een logische stap anno december 2022?

Het spel van Gakpo in Qatar heeft zeker één en ander in een stroomversnelling gebracht maar een uitgaande transfer komt toch niet geheel onverwacht. Of was er bij de aanhang juist hoop op een zomerse transfer, zoals Memphis Depay en Gini Wijnaldum ook ooit vertrokken zijn na het binnenhalen van de landstitel met PSV? Het heeft niet zo mogen zijn want Liverpool FC, Cody Gakpo en PSV hebben besloten dat de aanvaller deze winter de club zal gaan verlaten. Gakpo is inmiddels in Liverpool gearriveerd om alle plichtplegingen te starten en dus zal Gakpo spoedig speler van het grote Liverpool FC zijn.

Ondertussen heerst er onder de PSV fans, althans een deel van hen, een gelaten stemming over het vertrek van het jeugdexponent. De gunfactor is daar en zelfs hoog te noemen maar zijn vertrek komt voor velen toch nog onverwacht. De hoop op aanblijven was groter dan het realisme daaromheen. Zijn nakende transfer is voer voor veel gespreksstof. Het is dinsdag dan ook het gesprek van de dag bij supporters die naar de training van PSV kwamen kijken.

Veel fans vrezen nu voor het mislopen van de landstitel. Gakpo was met twaalf assists en negen doelpunten een bepalende factor in de Eredivisie voor PSV. Sommige fans denken dat PSV ook zonder Gakpo nog landskampioen kan worden, maar dan moet er wel snel een nieuwe speler worden aangetrokken valt er te beluisteren op sociale media. Wie dat moet zijn is evenals het vertrek van Gakpo voer voor veel discussie.

Er zijn ook wanklanken te horen over het vertrek van Cody Gakpo. Sommige fans vinden dat PSV het niet kan maken richting de eigen achterban om zo’n belangrijke speler te verkopen in de winterstop.


Vorig artikelStaat El Ghazi klaar om Gakpo op te volgen? ‘Een uitstekend alternatief’
Volgend artikelBoudewijn Zenden kent geen twijfels: Gakpo wordt in Liverpool publiekslieveling

1 REACTIE

  1. Ik vind dat PSV helemaal geen vervanger van Codi nodig heeft. Xavi, Madueke, Savinho en El Gazi staan te springen om samen met Luuk kampioen te worden dit jaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in