Home Nieuws Gelaten Gakpo krijgt kritiek na Cambuur – PSV: ‘Ik verwacht meer van...

Gelaten Gakpo krijgt kritiek na Cambuur – PSV: ‘Ik verwacht meer van Gakpo, zeker na Feyenoord’

410
0

Na afloop van Cambuur Leeuwarden – PSV werd aanvoerder Cody Gakpo meteen door ESPN naar de zijlijn geroepen om zijn visie op Cambuur – PSV te weerleggen.

PSV kwam schrikbarend zwak voor de dag in Leeuwarden en dus toog de aanvoerder naar de camera en kreeg hij van Kees Kwakman de nodige vragen op zich afgevruurd. Kwakman hoorde de uitleg van Gakpo aan en was na de ontluisterende 3-0 nederlaag van PSV tegen SC Cambuur ook kritisch op de aanvoerder. De ESPN-analist vond dat Gakpo meer had kunnen uitrichten om zijn team vooruit te helpen.

“PSV was echt beschamend. Veerman was slecht, voorin was het slecht”, stelde Kwakman na afloop vast, waarna Gakpo aansloot voor een reactie. “Het is best wel gek dat jullie tegen Feyenoord zo druk geven met het hele elftal en dat er nu zulke ruimtes vallen. Dat is toch heel raar na twee weken geleden?”

Gakpo kon niet anders dan dit beamen en Kwakman daarin gelijk geven. Verder was de aanvoerder vooral gelaten en herhaalde hij zijn woorden die hij ook na FC Twente – PSV uitsprak. “De insteek was om druk te zetten, alleen zij kwamen er een paar keer goed onderuit, en dan zie je dat er weer wat twijfel komt in het team. Moeten we naar voren of naar achter? Dan worden de ruimtes groot en daar profiteerden zij een paar keer van. Dat mag niet gebeuren. Gewoon een slechte wedstrijd. Wat een 3-0 uitslag zegt? Dat is ook voetbal. Ik weet niet of het per se iets zegt over ons team. Het was onder de maat. Dit mag niet meer voorkomen.”

Kwakman bleef desondanks kritisch op Gakpo. “Ik denk dat je als aanvoerder dat elftal ook meer mee kan nemen. Als je voorin druk aan het zetten bent, je wordt weggetikt en je ziet de ruimtes vallen, dan kan hij of misschien Ibrahim Sangaré initiatief nemen om te zeggen dat het anders moet. Alle complimenten aan Cambuur, maar kom op PSV. Ze hadden geen idee. Echt beschamend”, aldus een kritische Kees Kwakman.


Vorig artikelDe kranten na de ontluisterende nederlaag in Friesland: Onbegrijpelijke wissels en de blik op John de Jong
Volgend artikelHeeft Guus Til na Ajax – PSV nog een prestatie van niveau geleverd? ‘Het was voor ons ook ontzettend verrassend’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in