Home Nieuws Geïrriteerde trainer Lens telde aantal overtredingen van PSV: ‘PSV kreeg maar twee...

Geïrriteerde trainer Lens telde aantal overtredingen van PSV: ‘PSV kreeg maar twee keer geel’

2193
0

Racing Club de Lens speelt zondagavond in het eigen stadion de competitiewedstrijd tegen Olympique Marseille.

Echter is men de nederlaag in Eindhoven nog niet vergeten getuige de terugblik door de trainer van de Franse club. In de nasleep van de nederlaag in het Philips Stadion sprak trainer Haise nogmaals over de voor hem en zijn team frustrerende avond in Eindhoven.

Franck Haise blijkt ontevreden te zijn over het optreden van scheidsrechter Daniel Siebert, die inderdaad een nerveuze indruk maakte met soms warrige beslissingen, die zeker niet alleen in het voordeel van PSV wisten uit te pakken.

De Duitse arbiter de regels tot in de perfectie te willen uitvoeren. Vanaf het eerste signaal drukte de Duitser al zijn stempel op het duel door Bakayoko en Til terug te fluiten nadat zij door de ogen van de scheidsrechter te vroeg de middenlijn overstaken. De Duitse referee gaf RC Lens liefst acht gele en een rode kaart. Volgens Haise werd PSV voorgetrokken en niet objectief beoordeeld. Kortom stevige woorden vanuit Lens.

Lens kreeg er dus acht, waarbij Morgan Guilavogui er twee kreeg en in de extra tijd kon vertrekken. PSV ontving ‘slechts’ twee gele kaarten, tot groot ongenoegen van Haise. ‘Wij hebben tien overtredingen gemaakt en kregen acht gele en een rode kaart. PSV beging negentien overtredingen en kreeg twee keer geel. Doe met die informatie wat je wil.’

De trainer van Lens ging in gesprek met RMC Sport door over de arbitrage. ‘Ik weet dat we drie gele kaarten hebben gekregen voor praten, daarin moeten we slimmer zijn. Maar er werd met twee maten gemeten. Ik vind het lastig te begrijpen dat we zo veel kaarten hebben gekregen voor tien overtredingen. Misschien kan een scheidsrechter op dit niveau me dat uitleggen.’

In Frankrijk kwam Haise nog terug op zijn frustratie over de scheidsrechter van de wedstrijd tegen PSV. ‘We moeten onze ervaring gebruiken en niet zo naïef zijn, maar de statistieken liegen niet. Ik denk dat het beter is om in deze competitie niet de underdog te zijn’, sloot de trainer van Lens de frustrerende week voor zijn club af. Het uitspreken van twijfels over de partijdigheid van een scheidsrechter kan door de UEFA doorgaans als ‘zwaar’ worden opgevat.

Haise moet zijn ploeg gedegen zien voor te bereiden op de wedstrijd tegen Olympique Marseille maar kende deze week enige moeite de wedstrijd tegen PSV af te sluiten. Over het spel van zijn ploeg is de trainer van de Franse club dan weer wel te spreken, terwijl daar juist het nodige aan valt te merken. Het regende misverstanden bij de Franse nummer twee van vorige seizoen. Slechts in de tweede helft lukte het zijn ploeg twee goede aanvallen op de mat te leggen.

‘We begonnen goed en creëerden een paar goede kansen, maar zij scoorden uit de eerste poging. Daarna werd het een andere wedstrijd. We slaagden er niet in om kalm te zijn voor het doel. Het was niet makkelijk, maar dat misten we wel. In dit soort wedstrijden moet je scherper zijn, dat waren wij niet. Ik ben trots op de strijd die mijn spelers hebben geleverd. Het gebrek aan scherpte betreur ik wel’, klinkt het vanuit Noord-Frankrijk.


Vorig artikelAanstormend toptalent uitgelicht in Britse kwaliteitskrant: ‘Ik wil dat Nederland mij leert kennen als Tygo Land’
Volgend artikelPSV-coryfeeën Guus Meeuwis en André Coensen over de liefde voor PSV | Ambieert Guus Meeuwis een rol binnen PSV?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in