Home Nieuws Geïrriteerde reactie Ajacieden Sjaak Swart en Ruud Krol na vragen over Heerenveen...

Geïrriteerde reactie Ajacieden Sjaak Swart en Ruud Krol na vragen over Heerenveen – PSV: ‘Media hemelen PSV op’

9550
3

Nog kinderachtiger dan kinderachtig. Kan dat? Ja zeker wel getuige de reacties van de heren Sjaak Swart en Ruud Krol over het kampioenschap van PSV.

Hoezo kinderachtiger dan kinderachtig? Wel, we dachten allemaal dat Sjaak Swart de kroon spande in zin visie op voetbal én in zijn visie op zijn favoriete club maar het kan allemaal nog gekker en dus nog kinderachtiger. Neem Ruud Krol, een gewaardeerde oud-international van het Nederlands Elftal met een prima carriere overigens. Krol is tegenwoordig 75 jaar oud en lijkt net als Sjaak Swart moeite met feiten en realiteit te hebben als het over de top in de Eredivisie gaat.

Ergens begrijpen we de heren Ajacieden wel want hun club Ajax is in een zwart gat gevallen waar je u tegen zegt en dat blijkt moeilijk te verkroppen. Vragen over PSV blijken irritaties op te roepen, als je ook nog eens bedenkt dat de heren Ajacieden Swart en Krol vinden dat de media de prestaties van PSV ophemelt. Kortom, de heren Sjaak Swart en Ruud Krol reageren dan ook geïrriteerd als de NOS vragen stelt over het record van Ajax uit de jaren zeventig dat naar alle waarschijnlijkheid door PSV gebroken zal gaan worden.

Na het aanhoren van de vraag over PSV zet Ruud Krol een bulderende lach om te kunnen uitdrukken dat de vraagstelling eigenlijk te gek voor worden. Tja, kinderachtiger dan kinderachtig zoals eerder aangegeven. Sjaak Swart en Ruud Krol vinden natuurlijk en als vanzelfsprekend hun Ajax beter dan het PSV van Peter Bosz.

“Of wij beter waren dan het PSV van nu?”, Krol begint meteen hardop te lachen, in gesprek met de NOS. “Moet je dat nog vragen?! Hahaha, schei toch uit! Natuurlijk! PSV heeft het goed gedaan dit jaar. Maar het Ajax van ’71/’72 was vele malen beter.” De voormalig verdediger gaat nog een stapje verder. “Het Ajax van toen was het allerbeste elftal dat de wereld ooit heeft gekend”, aldus Krol, die daarmee in feite nog meer de lachers op zijn hand krijgt.

Krol dacht eens kort na en besloot er maar een hoop onzin uit te gooien zoals eigenlijk alleen Ajacieden dat kunnen als er over voetbal wordt gesproken. “Wij konden elk spelsysteem spelen. Aanvallen, verdedigen, pressing, balletje bij ons houden. We beheersten alles”, vervolgt Krol, die elke vergelijking mank vindt gaan, hoewel PSV dit seizoen eveneens op een puntentotaal van 93 kan komen. Krol ziet weinig overeenkomsten tussen beide teams. “Wij hadden Johan Cruijff in de ploeg. En die kun je natuurlijk niet vergelijken met Luuk de Jong”, aldus Ruud Krol die zoals we al aangaven kinderachtiger dan kinderachtig feilloos weet te tonen.

Dan is er natuurlijk nog Sjaak Swart, die al jaren weet hoe kinderachtiger dan kinderachtig er uit kan zien want Swart gaat nog een stapje verder door te verkondigen dat de Nederlandse media PSV veel groter maakt dan het is. Althans, het PSV en het spel van de ploeg van Peter Bosz dit seizoen. Als lichtend voorbeeld wijst Sjaak Swart naar de wedstrijd tussen sc Heerenveen en PSV. Natuurlijk was PSV enkele weken niet goed maar Heerenveen juist heel slecht. Ach ja, kinderachtiger dan kinderachtig komt ook hier weer om de hoek kijken bij de tachtiger Swart.

Swart vindt alle loftuitingen over PSV dan ook wat overdreven. “PSV is dit seizoen de sterkste ploeg. Je wil alleen niet weten hoe ze in de media worden opgehemeld. Ik vind het leuk voor Peter Bosz, begrijp me goed. Da’s echt een goede vent. Maar laten we alsjeblieft niet te veel stennis maken over dit kampioenschap van die club” aldus Swart.

Swart vindt ook de 0-8 zege bij sc Heerenveen niet zo bijzonder. “Als je zulke tegenstanders treft, kun je niet over jezelf zeggen dat je zo goed bent. Geloof me. Over 100 jaar wordt er in Nederland echt niet meer gesproken over deze landstitel van PSV, hoor”, zegt Swart, die zich daarin nog weleens lelijk zou kunnen gaan vergissen mocht de ploeg van Peter Bosz de komende twee wedstrijden zes punten pakken.


Vorig artikelInside Video | Nieuw contract Malik Tillman
Volgend artikelToptrainer Peter Bosz loopt over van ambitie | Bosz denkt nu al aan nieuwe landstitel met PSV

3 REACTIES

  1. Nou Sjakie ouwe rukker ,over 100 jaar bestaat dat bedrijfscluppie van jou al niet meer .
    Binnenkort vallen de beurzen weer om en dan is het gedaan ‘

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in