Home Nieuws Geïrriteerde Argentijnse bondscoach haalt uit naar Argentijnse media: ‘Spelen we voor Nederland?’

Geïrriteerde Argentijnse bondscoach haalt uit naar Argentijnse media: ‘Spelen we voor Nederland?’

2071
0

Nederland en Argentinië treffen elkaar op een mondiale eindronde en dat zorgt voor veel gespreksstof. Wereldwijd wordt de wedstrijd inmiddels besproken en wereldwijd vinden er voorbeschouwingen plaats.

Dat er veel druk op de wedstrijd staat, is inmiddels wel duidelijk geworden. Het heeft er alle schijn van dat de druk rond de Argentijnse ploeg wat hoger ligt dan rond Oranje. Dat heeft alles met het verwachtingspatroon van doen. De bevolking in Argentinië verwacht niets minder dan de wereldtitel en dat zorgt weer voor druk bij de ploeg en de coach van de Argentijnen.

De Argentijnse bondscoach Lionel Scaloni liet donderweg merken dat de druk gigantisch is. Tijdens zijn persconferentie richting de kwartfinale werden er vragen gesteld over  over de fitheid van Rodrigo De Paul. Scaloni ergerde zich aan deze vragen omdat de verkregen informatie van besloten trainingen toch in de Argentijnse media terechtkomt. De trainer reageerde geirriteerd richting de Argentijnse journalisten.

‘Waarom stel je mij een vraag over de situatie van De Paul?’, luidde de vraag. Toen de journalist openheid van zaken gaf en zei dat de middenvelder de training niet had afgemaakt en zich had laten onderzoeken, vroeg de bondscoach de journalist te vertellen wie hem dat had verteld. ‘Dan vertel ik je daarna hoe het met Rodrigo gaat’, luidde het geïrriteerde antwoord.

Er volgde geen duidelijk bronvermelding dus zei de gepikeerde bondscoach tegen de journalist: ‘De training was gister besloten. Spelen we hier voor Argentinië of voor Nederland? Het is niet in ons belang dat er informatie uitlekt als er geen pers is. Dat is iets dat we in Argentinië moeten leren en dat moet verbeteren rond het nationale team’, aldus de bondscoach van de Argentijnen.


Vorig artikelUiten aanvallers Gakpo, Memphis en Bergwijn op chique manier onvrede over van Gaal systeem?
Volgend artikelPSV moet Savinho in januari een maand missen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in