Home Nieuws Geen passlijn naar ‘opnieuw onzichtbare’ Gakpo, Engelse media verschuiven aandacht naar Xavi...

Geen passlijn naar ‘opnieuw onzichtbare’ Gakpo, Engelse media verschuiven aandacht naar Xavi Simons

1528
0

Cody Gakpo stond tijdens maar uiteraard ook voorafgaand aan Arsenal – PSV in de Engelse spotlights.

De aanvoerder kon helaas geen vuist maken in het Emirates Stadium en werd steeds kort gedekt door verschillende Arsenal verdedigers. Coach Arteta had zijn huiswerk keurig op orde en wist dat Gakpo strakke mandekking behoeft om uitgeschakeld te kunnen worden. Dat lukte aardig want Gakpo kreeg weinig ruimte en vond steeds minimaal één maar vaak twee of drie Arsenal verdedigers kort voor zich. De passlijn naar Gakpo werd door Arsenal duidelijk lam gelegd. De aanvoerder, die later in de wedstrijd de band weer aan Luuk de Jong gaf, kon helaas geen indruk maken in een grote wedstrijd.

Met de Engelse én Europese spotlights op zich gericht kunnen we concluderen dat Gakpo opnieuw weinig indruk wist te maken in een grote Europese wedstrijd. Daarentegen wist Xavi Simons zich wel degelijk te profileren. Mede dankzij de dekking op Gakpo ontstond er ruimte voor Simons. De jongeling maakte wederom indruk. Dusdanig veel dat naast de Nederlandse media ook de Engelse media in de gaten krijgen dat een nieuwe Europese voetbalster aan het herrijzen is.

Simons krijgt op sociale media dan ook vele complimenten van zowel Engelse als Nederlandse voetbalfans. Voorzichtig richten de Engelse kranten de pijlen op de jonge Simons, die opnieuw energiek voor de dag kwam en totaal geen last van plankenkoorts dan wel ontzag voor de tegenstander lijkt te hebben. ‘Xavi Simons is a rising star’, klinkt het in Londen.

In gesprek met Veronica was Cody Gakpo na afloop gedeeltelijk tevreden na de wedstrijd tegen Arsenal. “We hebben vandaag gestreden als team. We hebben geprobeerd om achterin de nul te houden en voorin te kijken wat we konden doen”, aldus Gakpo. “Aan de ene kant is dit jammer, omdat we voor mijn gevoel dicht bij een gelijkspel waren. Aan de andere kant is dit natuurlijk geen schande.”

Gevraagd werd aan de aanvaller wat nu het grootste verschil was tussen Arsenal en PSV. “Zij hebben veel kwaliteit en weten elkaar makkelijk te vinden aan de bal. Dat vooral. Zij spelen op een heel hoog tempo. Daarin moeten wij nog wel een stap in kunnen en moeten maken om tot dit niveau te kunnen komen. Dit was een heel mooie ervaring. We hebben geprobeerd om ons best te doen en een resultaat te halen. Helaas was het niet genoeg”, aldus een realistische Cody Gakpo.


Vorig artikelUEFA komt in actie | Ongeregeldheden na afloop van Arsenal – PSV, stewards Arsenal zetten poorten open
Volgend artikelArteta onder de indruk van Ruud van Nistelrooij én PSV: ‘Veel respect voor Ruud, PSV verdient complimenten”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in