Home Nieuws Geen Oranje voor Jerdy Schouten | ‘Schouten vind ik de revelatie van...

Geen Oranje voor Jerdy Schouten | ‘Schouten vind ik de revelatie van het Nederlandse voetbal’

2272
0

Het is al wel enkele weken duidelijk dat Jerdy Schouten een zeer goede indruk maakt op alles en iedereen.

De van Bologna overgekomen middenvelder voetbal met zulk groot gemak dat het er bijna speels uitziet. Aan de bal is Schouten zeer bepalend en balverlies lijkt dan ook niet in het woordenboek van de middenvelder te staan. Ook tegen Sparta was Schouten weer ongekend goed. De statistieken van de middenvelder waren ronduit sensationeel te noemen.

Toch werd Schouten niet opgeroepen voor het Nederlands elftal. De reden daartoe heeft iets weg van een mysterie. Peter Bosz gaf afgelopen vrijdag al aan dat hij gebeld werd door Ronald Koeman dus een verrassing bleek het niet te zijn dat Schouten er niet bij zat. Is het zijn fitheid die bewaakt moet worden of spelen er andere omstandigheden een rol?

Wel of geen Oranje, het lijkt Schouten, die mede om weer in beeld te geraken bij Oranje, juist voor PSV koos, niets te deren want de middenvelder blijft wel subliem spelen in het shirt van PSV. Schouten levert week in week uit imponerende wedstrijden af voor PSV, met ongekende statistieken tot gevolg.

Voor Telegraaf rapporteur John van Loen is het indrukwekkend wat Schouten laat zien. Van Loen is zwaar onder de indruk, zo laat hij weten in De Telegraaf.

“Jerdy Schouten van PSV vind ik de revelatie van het Nederlandse voetbal”, zegt van Loen in zijn functie als rapporteur van De Telegraaf. “Die gozer maakt geen fouten, Je geeft hem de bal en dan heeft hij ongeveer 26 ogen in zijn hoofd waarmee hij hem weer bij de goede kleur krijgt, of hij nu tussen drie man in staat of niet. Dat was dinsdag tegen Sevilla ook zo. Hij vindt elke keer de goede oplossing, met één of twee keer raken.”

Schouten speelde zondag een perfecte wedstrijd op Het Kasteel en bleek ook weer even centraal achterin geposteerd te worden na het uitvallen van André Ramalho. Het gaat Schouten allemaal erg makkelijk af. Ook Marciano Vink concludeerde al dat de controleur ‘als een koning speelde’ tegen Sparta.


Vorig artikelNetten achter beide doelen een feit
Volgend artikelNa enkele jaren FC Barcelona en AC Milan concludeert Dest: ‘Heel hoog niveau bij PSV’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in