Home Nieuws Geen miljoenensalaris en Champions League Leipzig – City maar Europa League Real...

Geen miljoenensalaris en Champions League Leipzig – City maar Europa League Real Sociedad – PSV voor Roger Schmidt

3962
0

Roger Schmidt stapt woensdagmorgen gewoon in het vliegtuig vanaf Eindhoven Airport naar de luchthaven van San Sebastian in Noord-Spanje.

Het decor voor het Europese voetbal van deze week zal voor Roger Schmidt gewoon bestaan uit het Europa League logo in plaats van de hymne van de Champions League. Als het aan de miljoenenclub Red Bull Leipzig had gelegen was Roger Schmidt namelijk deze week de coach geweest bij het Champions League duel tussen Red Bull Leipzig en het Manchester City van Pep Guardiola. Het eerste duel na het ontslag van Jesse Marsch was meteen raak geweest voor Schmidt met het affiche tussen Red Bull Leipzig en Manchester City. Het zesde duel in de Champions League zal voor de club van Angelino gaan uitwijzen hoe het Europese seizoen er na de winterstop uit zal gaan zien.

Voor Roger Schmidt wordt het ‘gewoon’ het zesde Europa League duel in San Sebastian tegen de plaatselijke club Real Sociedad. PSV heeft aan een punt voldoende om na de winterstop actief te blijven in het Europa League toernooi. Overwintering in dat toernooi betekent automatisch een tussenronde in februari en ook bij dat duel zal hoofdcoach Roger Schmidt gewoon op de bank zitten als coach van PSV. Of er nog successen zullen gaan volgen met Schmidt op de bank moet worden afgewacht maar feit is dat de Duitse coach PSV voorlopig trouw wenst te blijven.

Schmidt won tot nu toe alleen de Johan Cruijff Schaal met PSV en eindigde vorig seizoen als tweede. Dit seizoen is de club nog in de race voor de titel en de nationale beker wordt zoals gezegd donderdagavond in Noord-Spanje bepaald of PSV overwintert in de Europa League of Europa Conference League.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here