Home Nieuws Geen klachten topfitte Madueke en ‘statige, trage’ Vertonghen terug in selectie Benfica

Geen klachten topfitte Madueke en ‘statige, trage’ Vertonghen terug in selectie Benfica

1097
0

Even waren er zaterdagavond zorgen over Noni Madueke, die een flinke schop op de enkels te verwerken kreeg in het duel met Cambuur.

Madueke moest behandeld worden maar kon uiteindelijk gewoon verder spelen, al was een strafschop wel op zijn plaats geweest. Dat constateerde Roger Schmidt ook na PSV – Cambuur. Schmidt was furieus maar maakte maandagmiddag bekend dat Madueke geen last heeft en topfit aan het duel met Benfica kan beginnen.

Aan de zijde van Benfica is er ook nieuws rond blessures en teruggekeerde spelers. Jan Vertonghen is namelijk weer fit en dat is eerder dan verwacht. Het had er recent alle schijn van dat Vertonghen het tweeluik met PSV zou moeten missen maar de Belg is toch weer fit bevonden.

Vertonghen zou kunnen spelen en dat zou weer goed nieuws voor de PSV aanval kunnen zijn want de Belg geldt bepaald niet als speler waar nog veel ontzag voor is. De dertiger is geen schim van de verdediger van weleer en geldt eerder als traag en statig dan als goede stopper en betrouwbare verdediger. De verwachting is overigens niet dat de Belg aan de aftrap zal verschijnen.

Schmidt heeft alle vertrouwen in zijn spelersgroep en staat met een positieve mindset in de wedstrijd tegen Benfica. “We proberen de ploeg zo goed mogelijk klaar te stomen voor bepaalde momenten. Onze mindset is dat we zo veel mogelijk willen scoren en kansen willen creĆ«ren. En natuurlijk willen we heel graag winnen”, zei Schmidt maandagmiddag.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here