Home Nieuws Geen huur: PSV betaalt enkele miljoenen voor Guus Til, fors verlies voor...

Geen huur: PSV betaalt enkele miljoenen voor Guus Til, fors verlies voor Spartak Moskou

4771
0

In de periode dat Guus Til een spectaculaire transfer naar Spartak Moskou wist te maken, kon niemand bedenken dat de club de middenvelder enkele jaren later voor de neus van Arne Slot en Mark van Bommel kon wegkapen.

Het genoemde scenario is inmiddels wel waarheid geworden want Til en PSV gaan een langdurig contract met elkaar aan. De middenvelder komt over van Spartak Moskou en kost PSV enkele miljoen euro’s. Er wordt gesproken over een som van drie miljoen euro. Het betreffen dus aantrekkelijke voorwaarden waarvoor de speler in Rusland kan worden weggehaald. Dat heeft uiteraard van doen met de situatie in Rusland en Oekraïne.

In Russische media gaat rond dat Til minder dan vijf miljoen euro kost, maar volgens het Eindhovens Dagblad ligt de transfersom nog een stuk lager dan dat. Spartak Moskou pakt dus een fors verlies op Til, die in de zomer van 2019 voor achttien miljoen euro werd overgenomen van AZ. In 2019 hengelde PSV ook naar de diensten van Til, die toen voor het gigantische aanbod in Rusland koos.

Guus Til is bijna PSV’er en zet op zeer korte termijn zijn handtekening onder een meerjarig contract. Guus Til wordt de zesde zomerversterking van PSV. Luuk de Jong, Walter Benítez, Boy Waterman, Xavi Simons en Ki-Jana Hoever gingen Til al voor.


Vorig artikelVIDEO: Luuk de Jong terug in Eindhoven
Volgend artikelPSV en SC Freiburg akkoord over verkoop Ritsu Doan, miljoenen euro’s lonken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in