Home Nieuws Geen experimenten meer voor Boscagli: ‘Mijn positie is natuurlijk centraal achterin’

Geen experimenten meer voor Boscagli: ‘Mijn positie is natuurlijk centraal achterin’

336
0

Het moet raar lopen wil Olivier Boscagli niet het centrale duo gaan vormen met de nieuwkomer Andre Ramalho.

De Braziliaan en de Fransman lijken op voorhand een prima combinatie te zijn. De meer ervaren stopper Ramalho met de voetballende verdediger Boscagli. Roger Schmidt kreeg afgelopen voorjaar een ingeving omwille van het gebrek aan voetbal op het middenveld. Het duo Sangare en Rosario was en is te mager om op het middenveld goed voor de dag te komen. Het was te voorspelbaar en dus ging Schmidt experimenteren. Dat leidde tot het doorschuiven van Boscagli naar het middenveld. Het bleek best een succes te zijn maar wat de Fransman betreft stopt het experimenteren.


Olivier Boscagli zich vol op de positie van centrale verdediger. Dat geeft hij aan in gesprek met Voetbal International. “Voor mij is het duidelijk, mijn positie is natuurlijk centraal achterin”, aldus Boscagli. “Zo ben ik in de jeugd ook opgeleid. Ik wil me focussen op één positie, maar als de trainer mij een keer nodig heeft op het middenveld dan kan ik er spelen.”

Boscagli verlengde onlangs zijn contract in Eindhoven. “Ik weet niet of er interesse in me is geweest, maar dat wil ik ook niet weten. Ik ben gefocust op PSV en na het vorige seizoen heb ik met mijn zaakwaarnemer het jaar geanalyseerd”, zo geeft hij aan. “Daarna heb ik met John de Jong en Toon Gerbrands gesproken. Zij wilden verlengen, voor mij was het direct duidelijk het te doen. Ik heb daar niet lang over na hoeven denken.”


Facebook Comments Box