Home Nieuws Geen basisplaats voor Luuk de Jong in het nieuwe PSV onder Bosz,...

Geen basisplaats voor Luuk de Jong in het nieuwe PSV onder Bosz, herkansing voor Teze

13379
0

‘Speel je volgend seizoen nog bij PSV?’, vroegen de journalisten in koor na afloop van AZ – PSV in de persruimte van het AFAS Stadion.

Die vraag was bedoeld door Luuk de Jong, die heel even vreemd opkeek van de vraag. Want ga maar na, Luuk de Jong is aanvoerder en voor veel geld van Sevilla naar PSV gehaald. Dat alles om een succesvolle tweede termijn als aanvoerder van de club die hij zo graag dient, te ervaren. Met de winst van de KNVB Beker, alsmede de Johan Cruijff Schaal én het bereiken van de tweede plaats met zicht op de Champions League, is het geen slecht seizoen geweest.

ESPN analist Marciano Vink denkt dat Luuk de Jong in de gevarenzone zit. Vink verwacht zelfs dat er bij PSV geen basisplaats is weggelegd voor Luuk de Jong volgend seizoen. De analist denkt dat de spits niet past in het voetbal van Peter Bosz en dat de reservebank zijn plaats gaat worden.

“Hij zou een ideale rol kunnen vervullen als pinchhitter”, zegt Vink bij ESPN over Luuk de Jong. “In de spits wil Bosz iemand hebben die kan sleuren, afjagen én goed voor de goal is. Ik las dat ze met Ricardo Pepi bezig zijn. Die zou dat kunnen bijvoorbeeld. Aan de rechterkant moet je met Johan Bakayoko misschien ook nog wel een concurrent halen.”

Op dit moment lijkt niemand bij PSV rekening te houden met een plaats op de bank voor Luuk de Jong maar Vink is stellig in zijn analyse voor het volgende seizoen. En dus er voor Luuk de Jong, die geenszins een slecht seizoen achter de rug heeft, reden tot zorg. De ESPN analist verwacht daarentegen een herkansing voor de veel bekritiseerde en zelden topfitte Jordan Teze. Als het aan het gros van de achterban ligt, vertrekt Teze zo snel als mogelijk is want het was zo nu en dan beschamend zwak wat de verdediger liet zien.

Vink verwacht dat er in de achterhoede het nodige zal gebeuren maar Teze zou nog ontzien kunnen worden denkt de analist namens ESPN. “Daar moet iemand staan met snelheid die bij voorkeur ook nog de bal naar dezelfde kleur kan spelen”, noemt hij. “Daar moet dus écht nog iemand bij. Op zich hebben ze met Jordan Teze iemand met snelheid en komt Shurandy Sambo als rechtsback terug om vol voor zijn kansen te gaan. Dan heb je dus in het centrum alleen nog een goede voetballer nodig.”

Dan is er nog Anwar El Ghazi. Ook Al Ghazi ontziet Vink niet gezien zijn verleden met Bosz. De aanvaller kon destijds onder Bosz rekenen op weinig speeltijd, waarna hij naar de uitgang werd geduwd in Amsterdam. Vink stelt bij Voetbalpraat dat eenzelfde scenario weleens weer kan ontstaan. “Aan de rechterkant moet je met Johan Bakayoko misschien ook nog wel een concurrent halen”, waarmee de analist doelt op een mogelijk vertrek van El Ghazi.

Vink denkt dat Til juist kan profiteren van de komst van Bosz. “Hij kan als nummer tien veel lopen, druk zetten en in de zestienmeter van de tegenpartij komen. Dat heeft hij allemaal in zich. Daardoor scoorde hij ook veel en hoefde hij geen oplossingen te bedenken in kleine, moeilijke ruimtes.”


Vorig artikelGuus Hiddink én Roger Schmidt dirigeerden Oranje’s eerste spits Cody Gakpo naar de spitspositie
Volgend artikelFábio Silva verlaat PSV definitief, Amerikaans toptalent opnieuw in beeld

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in