Home Nieuws Geen akkoord PSV met Spurs | Is de wél gerealiseerde verdediger een...

Geen akkoord PSV met Spurs | Is de wél gerealiseerde verdediger een meevaller of tegenvaller?

17217
0

Deadline-day zit er ook voor PSV op. Bizarre ontwikkelingen, plotse moves en defensief gezien een ander eindresultaat dan gedacht of wellicht gehoopt.

Met defensief gezien doelen we natuurlijk op de verdediging, die wel degelijk versterkt is dit window maar wellicht niet met de gewenste naam. De slotconclusie zal daar enigszins tussen hangen want geen enkele PSV-fan dan wel volger van de club, zag de meest recente inkomende transfer van een 21-jarige Duitse international aankomen. Niet Davinson Sánchez maar Bella-Kotchap is de zo gewenste inkomende transfer voor de achterhoede.

PSV huurt de talentvolle verdediger tot het einde van het seizoen van Southampton, dat eerder dit kalenderjaar degradeerde uit de Premier League. Vrijdag zag Bella-Kotchap nog een transfer naar Bayern München op het laatste moment gecanceld worden. De Duitse kampioen uit Beieren had haar zinnen wel degelijk gezet op verdediger Bella-Kotchap maar een transfer vond alsnog geen doorgang.

Afgelopen seizoen maakte de jonge verdediger wel de nodige indruk namens Southampton. De in Frankrijk geboren rechter centrale verdediger met Kameroense roots, bleek afgelopen winter onderdeel te zijn van Duitse WK-selectie in Qatar. Southampton zag vrij snel toekomst in de verdediger en betaalde een jaar geleden tien miljoen euro aan VfL Bochum, de club waar Bella-Kotchap voorheen onder contract stond.

Zo heeft Earnie Stewart op de slotdag van het zomerse transferwindow 2023 alsnog de gewenste verdedigende versterking kunnen binnenhalen. Het ging de gehele zomer over meerdere verdedigers als Zeno Debast van Anderlecht, Jarrad Branthwaite van Everton en natuurlijk over Davinson Sánchez van Tottenham Hotspur. Het werd uiteindelijk Bella-Kotchap, waar Davinson Sánchez sinds enkele dagen juist weer op pole-position lag om de PSV gelederen te gaan versterken.

Volgens Engelse media kwamen PSV en Tottenham Hotspur er eerder, maar met name vrijdagmiddag niet uit en bleef de club uit Londen vasthouden aan de stevige transfersom van 15 miljoen euro.

Een som waar clubs als Stade Rennes, Nottingham Forest, Fulham en AS Monaco eerder al niet mee akkoord gingen en PSV uiteindelijk ook niet. We gaan de komende weken vanzelf ontdekken of de wél gerealiseerde verdediger een meevaller of juist tegenvaller ten opzichte van de eerder gewenste Davinson Sánchez zal gaan zijn.


Vorig artikelLozano spreekt PSV-fans toe: ‘We hebben je gemist PSV, eindelijk zijn we weer thuis”
Volgend artikelINSIDE Champions League | Back where we belong

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in