Home Nieuws Geeft Schmidt de voorzet en kopt John de Jong binnen? Adrian Fein...

Geeft Schmidt de voorzet en kopt John de Jong binnen? Adrian Fein van Bayern naar PSV

4453
0

PSV neemt middenvelder Adrian Fein over van Bayern München in een huurconstructie van een jaar.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Daarmee versterkt de selectie van Roger Schmidt zich opnieuw met een speler uit Duitsland. Een Duitse trainer en een Duitse staf geeft nu eenmaal veel beweging in het land van herkomst van diezelfde trainer en zelfde staf.

Dat het voor Duitsers niet altijd even goed toeven is bij PSV, blijkt wel uit het feit dat Timo Baumgartl en Lars Unnerstall buiten de boot vallen maar verder kunnen we bij PSV inmiddels wel spreken van een Duitse clan.

Linksback Max lijkt een echte voltreffer te zijn, waarover John de Jong recent zei dat de verdediger al langer bij de club in beeld was. Te bewijzen valt het niet maar we kunnen het voor waarheid aannemen. Menig PSV fan vraagt zich inmiddels wel af of de befaamde scoutingsafdeling van de club wel echt goed op orde is.

Het is inmiddels namelijk dringen geworden op de reservebank met spelers die zogenaamd goed gescout zijn maar toch lijken te verpieteren nadat er miljoenen euro’s uitgegeven werden. De Portugees Bruma is inmiddels vertrokken en Doan ging hem al voor. Gutiérrez is doorgaans reserve en tevens is de enige Latijnse speler zonder gif en zonder grote toekomst voor zich. Romero mag een pechgeval worden genoemd maar presteerde desondanks toch matig en Baumgartl kostte PSV ook miljoenen euro’s.

Het kan natuurlijk eens verkeerd uitpakken maar met een Duitse staf aan het roer is wordt de ene na de andere Duitse speler of speler uit het netwerk van Schmidt gehaald. Het roept zeker niet minder vragen op vanuit de PSV achterban. Heeft de club het Europese spelerspotentieel namelijk wel goed in beeld of geeft Roger Schmidt louter voorzetten?

Voorzetten die John de Jong daarna enkel hoeft in te koppen en vervolgens naar buiten toe communiceert dat die betreffende speler al op het lijstje van de scoutingsafdeling stond. In het geval van Adrian Fein lijkt dit wel het bewandelde pad te zijn. Of stonden Max, Fein, Zahavi en Mvogo daadwerkelijk op het lijstje van John de Jong?

PSV heeft er met de tijdelijke komst van Fein in ieder geval een goede middenvelder bij, zoveel is zeker. Feit is wel dat PSV zich gedurende de komende twee seizoenen volledig heeft overgegeven aan Roger Schmidt en zijn project.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here