Home Nieuws Gedreven Denzel Dumfries is nooit tevreden: ‘In Italie ben ik een betere...

Gedreven Denzel Dumfries is nooit tevreden: ‘In Italie ben ik een betere voetballer geworden’

574
0

Denzel Dumfries is nooit tevreden en altijd op zoek naar meer. Dumfries wil zichzelf altijd verbeteren. In Heerenveen, in Eindhoven en ook weer in Milaan.

Na zijn transfer van Sparta naar Heerenveen werd Dumfries snel basisspeler. Hetzelfde wist hij te herhalen in Eindhoven. Eenmaal speler van het Italiaanse Internazionale lukt het hem opnieuw om basisspeler te worden. “Ik ben nooit tevreden, kijk heel kritisch wat ik beter kan doen en vind altijd wel iets. Tot nu toe speel ik vrijwel alles en daar ben ik blij mee. Maar het belangrijkste is dat het team draait en dat we winnen. Zolang dat niet gebeurt, loop ik met de pest in mijn lijf rond. Ook al krijg ik geregeld complimenten over mijn spel”, zegt hij in gesprek met De Telegraaf.

De 36-voudig international is heel blij met zijn overstap naar Inter. “In Italië ben ik een veel betere voetballer geworden. En dan met name op tactisch gebied, omdat ik situaties veel beter heb leren lezen. Van mezelf merk ik dat ik het nu vaak zie, maar er nog niet altijd naar handel. Dat moet de volgende stap zijn.”

Vrijdag zei analist René van der Gijp dat het zomaar zou kunnen dat Denzel Dumfries dan toch de beste rechtsback ter wereld kan gaan worden. Die uitspraak was naar aanleiding van de pass van Dumfries op Cody Gakpo bij de openingsgoal tegen Polen.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here