Home Nieuws Gedachten gaan terug naar PSV – RKC: ‘Zelden heeft PSV in eigen...

Gedachten gaan terug naar PSV – RKC: ‘Zelden heeft PSV in eigen stadion de lat zo laag gelegd’

378
0

PSV wist zondagavond Sparta te kloppen maar had daar een gemiste strafschop en veel geluk voor nodig want het was verre van best wat PSV liet zien.

De voetbalavond tegen Sparta riep bij mening PSV supporter herinneringen op aan de bekerwedstrijd tegen RKC twee seizoenen terug. Mark van Bommel wilde diverse basisspelers sparen en riep later zo het onheil over PSV af. Met veel geluk wist RKC de wedstrijd te winnen maar een deksel op de neus was het zeker.


Ook van Bommel dacht het met een variant van een tweede elftal te kunnen klaren maar dat pakte verkeerd uit. Vele PSV fans dachten zondagavond terug aan het fiasco tegen RKC maar gelukkig wist PSV de trekker alsnog over te halen, ondanks het mistasten van Viergever en Unnerstall in de slotminuut.

De vaderlandse media hebben zo hun visie op het spel van het elftal van Roger Schmidt. Zo begint het Eindhovens Dagblad met de kop: ‘PSV slaagt cum laude voor cursus ‘haal maximaal resultaat uit gewenst minimalisme’.

‘PSV dreigde zondag tegen Sparta in een door trainer Roger Schmidt in elkaar geknutselde draaideur te verdwalen, maar vond net op tijd de nooduitgang.’ Het ED zag een van de slechts wedstrijden uit de PSV geschiedenis.

Niet alleen een deel van de ‘Waarom dat gebeurde? PSV begon met de meest opmerkelijke opstelling sinds het in oktober 2018 verloren bekerduel met RKC. Mark van Bommel spaarde toen een heel elftal en kreeg in de vorm van een verliesbeurt het deksel op zijn neus.’

‘Zelden hebben de Eindhovenaren in het eigen Philips Stadion de lat zo laag gelegd, zo weinig gecreëerd en in totaliteit zo’n povere vertoning op de mat gelegd’, aldus het Eindhovens Dagblad.

AD sportwereld zag een ander PSV en zag het elftal van Schmidt ploeteren om de punten in eigen huis te houden. ‘PSV blijft nog altijd in het spoor van koploper Ajax. Maar vraag niet hoe. Roger Schmidt verkocht het als een noodzakelijke ingreep, de grote wisseltruc die hij gisteravond toepaste tussen twee Europese wedstrijden in. Maar het was ook gewoon spelen met vuur wat de trainer van PSV deed.’


Facebook Comments