Home Nieuws Gedachten gaan terug naar perioden Rutten en Cocu: Is één controleur genoeg...

Gedachten gaan terug naar perioden Rutten en Cocu: Is één controleur genoeg tegen ADO?

804
0

PSV werkt in het systeem onder Roger Schmidt haar wedstrijden vaak af in een systeem met twee controlerende middenvelders.

Het zijn inmiddels twee bekende namen die wekelijks standaard op het wedstrijdformulier staan: Pablo Rosario en Ibrahim Sangare, waarbij de laatste van de twee ontegenzeggelijke kwaliteiten heeft maar momenteel een matige periode door weet te maken. Veel balverlies en zwakke passes voorwaarts leveren de sterke Ivoriaan veel kritiek op.


Het systeem van Schmidt doet terug denken aan de periode Fred Rutten en Phillip Cocu bij PSV, die ook vaak voor zekerheid gingen en met twee controleurs speelden. Na de remise tegen ADO Den Haag klinkt veelal door of het niet overdreven is om met twee controleurs een uitwedstrijd tegen een laag geklasseerde ploeg als ADO te spelen.

Analist Kenneth Perez heeft in ieder geval geen goed woord over voor Ibrahim Sangaré. Het doet ‘pijn aan de ogen’, begon de ESPN-analist. Roger Schmidt hemelde Sangaré en Pablo Rosario behoorlijk op in aanloop naar de uitwedstrijd tegen ADO, dit tot verbazing van Perez.

“Sangaré en Rosario, dat zijn de favoriete spelers van Schmidt. Dat vindt hij wereldtop. Nou, ik krijg echt pijn aan m’n als Sangaré aan de bal komt. Hij heeft een hoog percentage goede passes, maar dat zijn passes die iedereen kan: breed en terug. Het gaat om de passes tussen de linies, zodat er iets gecreëerd kan worden. Die heeft écht geen flauw idee hoe hij een bal moet trappen, op welke snelheid, op welke manier en op welk moment”, vervolgt Perez over Sangaré. “Het doet echt pijn aan m’n ogen. Schmidt is helemaal gek van zulke spelers.”

Namens ESPN zegt Perez dat één controleur genoeg is tegen een tegenstander als ADO en de analisten van de NOS spraken zondagavond eerder hun verbazing al uit over de verdedigende accenten van Schmidt. “Kom op, alsjeblieft. Je bent PSV. Wat win je ermee door twee controleurs op te stellen? Eén van de twee snap ik wel, want een trainer is op zoek naar balans. Maar als tegenstander zou ik altijd Sangaré vrij laten, dan krijg je de bal zo in de voeten geschoven.”

Eerder werd al duidelijk dat Ibrahim Afellay niets snapt van de tactische keuzes van Schmidt. ‘Blijkbaar heeft hij gewoon het tactisch vermogen niet om zo te denken, want hij laat die jongens iedere keer weer staan. Ie-de-re keer. Hoe kun je nou domineren als je twee spelers in het centrum hebt staan die grossieren in balverlies? Waarbij Sangaré de kroon spant. Je moet spelers hebben die vast zijn, de juiste keuzes maken, betrouwbaar zijn. Zij zijn alles, behalve dat. Hij zal er nooit eens één controleur uit halen. Je speelt tegen ADO Den Haag. Je kan toch niet aan je achterban verkopen dat je een goede wedstrijd hebt gespeeld?


Facebook Comments Box