Home Nieuws Gebroeders van de Kerkhof: ‘PSV mag John de Jong wel dankbaar zijn’

Gebroeders van de Kerkhof: ‘PSV mag John de Jong wel dankbaar zijn’

410
0

Het WK in Qatar is nog in volle gang maar PSV is inmiddels aan de voorbereiding op de tweede seizoenshelft begonnen.

Hoe dichter het Nederlands Elftal en het toernooi in Qatar bij de WK finale gaat geraken, hoe groter de vraag wordt of Cody Gakpo volgend seizoen nog in Eindhoven te bewonderen zal zijn. Dat vraagstuk houdt de PSV achterban al even bezig en dat zal voorlopig niet veranderen. Gakpo spreekt zich weliswaar uit over zijn toekomst maar zegt alleen er op dit moment niet mee bezig te zijn.

Willy en René van de Kerkhof weten wel raad met de situatie van Cody Gakpo. De clubiconen vinden dat de geboren Eindhovenaar het seizoen gewoon moet afmaken bij PSV. Tal van grote clubs worden genoemd voor Gakpo en clubs van het kaliber Real Madrid, Liverpool, Bayern München en Manchester United zouden de 23-jarige aanvaller volgen. Ook zouden er weer gesprekken volgen met zijn management maar vooralsnog lijkt een verblijf tot einde seizoen bij PSV gewoon realistisch te zijn. Ondertussen wijzen de gebroeders van de Kerkhof ook naar John de Jong. De Jong zou immers de initiatiefnemer zijn geweest Gakpo in augustus niet e laten vertrekken uit Eindhoven.

“PSV mag John de Jong wel dankbaar zijn”, zegt René in de podcast van de broers bij Omroep Brabant. “Daar moet de Raad van Commissarissen nog maar eens over nadenken.” De technisch directeur stapte in september na kort beraad op vanwege een vertrouwensbreuk en de raad van commissarissen van de club verweet hem dat hij Gakpo niet had verkocht.

De broers leggen zich neer bij een zomers vertrek van Gakpo maar liever niet in de winter. “Maar PSV moet hem nu niet laten gaan”, zegt Willy en René sluit zich daarbij aan. “Hij moet eerst PSV de titel bezorgen en Champions League-voetbal. Dat levert ook nog eens miljoenen extra op. Laat hem daarna lekker in zijn luie stoel een nieuwe club uitzoeken.”


Vorig artikelMemphis laat zijn hart spreken: ‘We spelen voor Van Gaal, hij heeft het moeilijk’
Volgend artikelExtra centrale verdediger snel beschikbaar: Olivier Boscagli hervat groepstraining bij PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in