Home Nieuws Gebroeders van de Kerkhof content: ‘We gaan oogstrelender voetbal zien’

Gebroeders van de Kerkhof content: ‘We gaan oogstrelender voetbal zien’

18
0

Phillip Cocu doet er verstandig aan PSV te verlaten. Althans dat vinden Willy en Rene van de Kerkhof.

‘Als je vier of vijf jaar bij dezelfde club zit is dat lang genoeg’, zo stelt Willy van der Kerkhof. ‘En we hadden met Mark van Bommel zijn opvolger al in huis, ik ben heel blij met zijn aanstelling.’ Van de Kerkhof verwacht dat de PSV-fans met de komst van Van Bommel ander, oogstrelender voetbal gaan zien.

“Mark is een type die heel opportunistisch voetbalt vanuit een gesloten verdediging. Wat mij betreft is zijn gebrek aan ervaring als hoofdcoach geen probleem. Je kunt het vergelijken met de aanstelling van Frank de Boer bij Ajax destijds. Hij gaat er fris en fruitig in.”

Van de Kerkhof hoopt dat ook trainer Bert van Marwijk, de schoonvader van Van Bommel, een rol gaat spelen. “Die twee zijn als twee handen op één buik. Het zou geweldig zijn als Van Marwijk in dienst komt als adviseur. Maar ook als dat officieel niet zo is, zal hij wel advies geven. Samen hebben ze een geweldige voetbalervaring.”

De gebroeders Van de Kerkhof zijn vol lof over Cocu maar tegelijk ook kritisch. “Cocu gaat de geschiedenis in als een trainer die PSV in een moeilijke periode successen heeft bezorgd. Hij verdient alle egards. Het is een hele toegewijde trainer, een beetje gesloten. Cocu was succesvol, maar het kon beter. Ondanks het landskampioenschap hebben we niets gepresteerd in Europa en zijn we uit de beker gegooid. Met Van Bommel krijgen we een trainer met een heel ander charisma.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here