Home Nieuws Gastón Pereiro wil aflopende contract niet verlengen

Gastón Pereiro wil aflopende contract niet verlengen

42
0

Hoe gaat de situatie tussen werknemer Gastón Pereiro en werkgever PSV zich komende maanden ontwikkelen?

Er zijn diverse scenario’s mogelijk maar feit is wel dat de middenvelder zijn aflopende contract niet wenst te verlengen. Dat weet het Eindhovens Dagblad te melden. De directie van PSV heeft Mark van Bommel echt wel aangegeven dat hij gewoon gebruik mag maken van de Uruguayaanse middenvelder. Pereiro maakte tegen VVV Venlo zijn rentree in de wedstrijdselectie nadat hij even uit de roulatie was met een sleutelbeenbreuk.

Afgelopen zomer had PSV nog een akkoord bereikt met het Russische Spartak Moskou over een transfersom van 15 miljoen euro. Omdat zaakwaarnemer Paco Casal plotseling met aanvullende eisen kwam, ketste die transfer af. In 2015 kwam de Uruguayaan voor 7 miljoen euro naar PSV. Tot nu toe speelde hij 148 officiële wedstrijden voor PSV, waarin hij 47 doelpunten wist te maken.

PSV zal aansturen op een vertrek in de winterstop maar de eigenzinnige zaakwaarnemer van Pereiro zal vermoedelijk niet voornemens zijn cliënt te laten vertrekken. Casal zal aansturen op een vertrek in de zomer waarbij tekengelden om de hoek komen kijken. Clubs betalen spelers en hun gevolg in het geval van een transfervrije status graag meteen een vergoeding in de vorm van zogenaamd tekengeld uit, omdat er geen transfersom op tafel gelegd behoeft te worden.

De situatie rond Pereiro heeft weg van de situatie waarin Zakaria Labyad en PSV zich in 2012 bevonden. Achter de schermen lag er namelijk al lang en breed een akkoord tussen Sporting Lissabon en de familie van Labyad, die daarbij een slordige 2,1 miljoen euro tekengeld op wisten te strijken. PSV werd kinderlijk maar ongemanierd buitenspel gezet door de familie Labyad waarbij de rol van Sporting eveneens uiterst dubieus was.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here