Home Nieuws Gastón Pereiro maakt de fans van Cagliari gek: ‘Dit was een kunstwerk’

Gastón Pereiro maakt de fans van Cagliari gek: ‘Dit was een kunstwerk’

424
0

Het is de laatste maanden vrij stil rond Gastón Pereiro. De aanvaller van Cagliari is helaas ook op het eiland in Sardinie verworden tot een bankzitter.

Maar als Pereiro de kans krijgt en is gemotiveerd, tovert hij de mooiste ballen vanaf zijn voeten naar zijn ploeggenoten. Zijn club staat er niet best voor en had de laatste vier competitieduels allemaal verloren


Een degradatie leek in zicht. Pereiro en landgenoot Diego Godín moeten met hun kwaliteiten erger voorkomen maar net als bij PSV lijkt Pereiro ook in Italie last van motivatieproblemen te hebben.

Afgelopen weekend liet Pereiro weer eens grandioos zijn voeten spreken nadat zijn ploeg met 1-3 achter stond. De invalbeurt van Pereiro was grandioos en veranderde alles. Met een geblokt schot, waarna Razvan Marin scoorde, was hij al snel betrokken bij de 2-3, die naar meer smaakte gezien de verhoudingen op het veld.

Daarna nam Pereiro het heft in handen en schoot stijlvol met zijn geweldige en gevoelige linkerbeen de gelijkmaker schitterend in de bovenhoek. Pereiro was nog niet klaar en nam weer het heft in handen. In de 93ste minuut legde hij de bal met rechts vervolgens panklaar op het hoofd van Alberto Cerri, die de 4-3 maakte.

Het was een feest van jawelste voor Cagliari en de fans, die een degradatie naar de Serie B al zagen naderen. ‘Mensen dachten dat wij al dood en begraven waren, maar wij leven nog en we zullen blijven vechten’, sprak trainer Leonardo Semplici achteraf bij DAZN. De trainer richtte de pijlen daarna op Pereiro. ‘Gastón heeft enorm veel kwaliteit. Als hij sterker kan worden wat betreft zijn karakter, kan hij een gigantisch verschil maken. Hij is iemand die in zijn eentje een wedstrijd kan beslissen.’

Ook zijn ploeggenoten waren lovend en enthousiast. ‘Die voorzet van Gastón in de extra tijd was een kunstwerk. Zo zie je maar, we hebben een geweldig team. Misschien hadden we dit nodig om aan onszelf te bewijzen hoe sterk we zijn’, aldus zijn aanvalskompaan. De fans van Cagliari toonden vooral op sociale media hun enthousiasme en respect voor de Uruguayaanse technicus.