Home Nieuws Gaston Pereiro definitief naar Cagliari: grootse momenten, geen onuitwisbare indruk

Gaston Pereiro definitief naar Cagliari: grootse momenten, geen onuitwisbare indruk

379
0

De transfer van Gaston Pereiro naar het Italiaanse Cagliari is rond.

De 24-jarige aanvaller uit Uruguay vertrekt na ruim vier jaar uit Eindhoven. Pereiro kan prachtige cijfers overleggen want in 118 Eredivisie-duels kwam hij 44 keer tot scoren voor PSV. De Uruguayaan bracht de PSV aanhang grote momenten van euforie maar evenzo vaak wist hij ook te irriteren met zijn soms onnavolgbare lakse en tamme houding.


Pereiro was een echte stylist, een middenvelder die uit het niets een bal op onvoorstelbare wijze kon beroeren. Als Pereiro een bal van zijn voet liet vertrekken, kon je er van op aan dat die bal een bijzondere bestemming had. De Uruguayaan bezit de gaven op meerdere posities te kunnen excelleren maar een echt grote definitieve doorbraak? Nee, dat zat er gewoon niet in wat een stap richting de Europese top of subtop aangaat.

Steevast was het een repeterend verhaal. Dan weer een paar weergaloze acties in een opeenvolgende serie wedstrijden, dan was hij gerust weer weken achtereen onzichtbaar. Pereiro pendelde bij PSV altijd tussen de bank en de basis, al kon daar zeker een periode van een maand tussen zitten.

Veelzeggend zijn ook de 86 competitieduels die hij voor PSV als basisspeler begon, waarin hij maar liefst 62 keer gewisseld werd. Het staat allemaal  symbool voor de nooit helemaal ingeloste verwachtingen. Wat dat betreft is voor de unieke voetballer uit Uruguay een periode van bezinning aangebroken want na vier jaar PSV is het toch tijd om in de spreekwoordelijke spiegel te kijken. Je verhuist als jong toptalent niet vanuit Uruguay naar Europa om na vier jaar PSV naar een anonieme middenmoter als Cagliari te vertrekken.

Toch wist Pereiro de PSV aanhang grote vreugde te bezorgen. Onvergetelijk waren zijn optredens in de grote wedstrijden die PSV tegen Ajax en Feyenoord speelde. Zowel in het Philips Stadion als in de Kuip en de Arena liet hij de verdedigers van Feyenoord en Ajax in het moeras van frustraties zakken door ze keer op keer in de luren te leggen met onnavolgbare acties en bewegingen. Ook AZ had zowel in Eindhoven als in Alkmaar geregeld last van de prachtige techniek en scoringsdrift van de aanvaller.

Pereiro kwam dit seizoen amper nog in actie. Hij startte slechts één keer in de basis in de Eredivisie. In drie invalbeurten wist hij wel weer twee goals te maken. Afgelopen zomer ketste een transfer naar Spartak Moskou af. Pereiro werd de afgelopen weken al in verband gebracht met FC Cincinnati en Aston Villa.

We zijn onze Uruguayaanse stilist dankbaar voor alle prachtige en onvergetelijke momenten van glorie en wensen hem veel succes in de toekomst.


Facebook Comments