Home Nieuws Gary Neville pleit voor Eredivisie: ‘Hoe zit het met PSV, Ajax en...

Gary Neville pleit voor Eredivisie: ‘Hoe zit het met PSV, Ajax en Feyenoord? Deze ongelooflijke clubs’

1149
0

De consternatie rond de Super League is na een week wel gaan liggen maar nog steeds is er alom verbazing over het nieuwe clubinitiatief.

Het nieuwe toernooi om de Champions League bokaal zal er niet gaan komen maar feitelijk luistert de huidige opzet van de Champions League al langer naar de grotere clubs van Europa, die op hun beurt ook vrijwel allemaal bergen met schulden hebben.


Dat geldt bepaald niet voor de topclubs in Nederland, die geen spectaculaire Europese topspelers onder contract hebben staan maar daar tegelijk ook geen schulden tegenover hebben staan. Dat besef is er helaas te weinig in voetbalminnend Europa.

Aan de overkant van de Noordzee is er wel degelijk ontzag voor de schuldenarme Eredivisie en de prestaties van de Nederlandse clubs in Europa. Analist Gary Neville was vorige week al woest over het initiatief maar doet daad deze week nog een schepje bovenop. Neville baalt van de top van het Engelse voetbal want hij het inmiddels afgeblazen initiatief óók een directe aanval op de Nederlandse topclubs, zegt hij onomwonden.

Neville ging zondagmiddag Sky Sports opnieuw tekeer en wees daarbij ook naar PSV, Ajax en Feyenoord. “Het was een aanval op Leeds United, het was een aanval op Everton, het was een aanval op West Ham United en Newcastle United”, zei de oud-voetballer van Manchester United. “Dit zijn de grootste clubs in de geschiedenis van het Engelse voetbal!”

Ook in Nederland mag men zich aangevallen voelen, aldus Neville. “Ik kijk naar Jimmy’, wees hij naar studiogast Jimmy Hasselbaink. ‘Hoe zit het met PSV, Ajax en Feyenoord. Deze ongelooflijke clubs. Ze werden gewoon in de steek gelaten met een paar centen, terwijl de rijken hun eigen competitie oprichtten en de komende decennia elkaar jaar gegarandeerd 350 miljoen euro zouden opstrijken”, aldus een nog immer furieuze Neville.

Zondagmorgen wees UEFA bestuurder van Praag nog naar PSV als voorbeeldclub wat betreft het niet hebben van schulden en het aangaan van investeringen. Van Praag ziet PSV als club om te kunnen aanhaken bij de Europese top.