Home Nieuws Galatasaray en Terim uit elkaar, Turkse media zien Roger Schmidt als belangrijkste...

Galatasaray en Terim uit elkaar, Turkse media zien Roger Schmidt als belangrijkste kandidaat-opvolger

1382
0

De trainer die afgelopen zomer nog lovend over Roger Schmidt was, is per direct vertrokken bij Galatasaray.

De legendarische trainer Fatih Terim is geen trainer in Istanbul meer en kan zomaar worden opgevolgd door de man waar hij zelf veel respect voor heeft. Roger Schmidt geldt in de Turkse media namelijk als belangrijkste kandidaat-opvolger voor Terim.

Galatasaray verloor zaterdag in eigen huis van Giresunspor met 0-1. Het was voor de clubleiding de bekende druppel die de emmer deed overlopen, nadat de laatste negen competitiewedstrijden slechts één zege opleverde. De vierde termijn als trainer van Galasaray van de inmiddels 68 jarige Terim is sinds maandagmiddag officieel ten einde en dus moet er worden gezocht naar een opvolger. Roger Schmidt maakte met PSV veel indruk in de beide voorronde wedstrijden van de Champions League en dus wordt er volop gespeculeerd in de Turkse kranten.

Het Turkse media Milliyet meldt dat Roger Schmidt de gedroomde kandidaat is voor de club uit Istanbul. PSV won eerder dit seizoen twee keer van Galatasaray. De positie van hoofdtrainer van Galatasaray geldt als een belangrijke taak in het voetbalgekke land. Roger Schmidt wordt al maanden gelinkt aan tal van clubs door geheel Europa. Hertha BSC, Eintracht Frankfurt, Red Bull Leipzig en een Premier League clubwaren eerder allen concreet voor de hoofdtrainer van PSV.


Facebook Comments Box