Home Nieuws Galatasaray coach onder de indruk van PSV: ‘Kijk maar naar de teksten...

Galatasaray coach onder de indruk van PSV: ‘Kijk maar naar de teksten en foto’s in dit stadion’

1304
0

Fatih Terim is met zijn club Galatasaray neergestreken in het Philips Stadion en de coach is onder de indruk van PSV.

De voetbalvader van het Turkse voetbal geldt als grootheid in Turkije en heeft de nodige ervaring achter zijn naam staan. De coach weet dat zijn club een zware taak wacht en gaf aan veel respect te hebben voor opponent PSV en coach Roger Schmidt. Op zijn beurt liet Schmidt vanmiddag weten dat de Turkse club momenteel geen geheimen meer heeft voor PSV.


‘Dat is slim van PSV’, vertelde Terim tijdens zijn persconferentie in het Philips Stadion. ‘Galatasaray heeft nog steeds dezelfde coach en veelal dezelfde spelers. Toch is het bovenal belangrijk om uit te gaan van je eigen kwaliteiten. Een oefenduel zegt ook niet zo heel veel; een oefenduel is weer heel anders dan een competitie- of een Champions League-wedstrijd.’

Terim weet dat zijn elftal vol aan de bak moet om PSV te kunnen verslaan. ‘PSV is een heel belangrijke club in Nederland met een grote geschiedenis’, zei hij. ‘Kijk alleen maar naar de teksten en foto’s in dit stadion. We hebben de laatste twee wedstrijden van ze bekeken, tegen VfL Osnabrück en PAOK Saloniki. Ze hebben veel vaardige spelers en willen graag hoog druk zetten. Eenmaal aan de bal lijkt het alsof ze met veel aanvallers spelen. Ze hebben een goede ploeg. Bovendien heb ik veel waardering voor Schmidt; hij heeft eerder in zijn loopbaan al belangrijke dingen gedaan voor het voetbal”, aldus de coach van de Turkse club.


Facebook Comments Box