Home Nieuws Gakpo volgt ondanks berichten over ’te lage’ transfersom Lozano op als duurste...

Gakpo volgt ondanks berichten over ’te lage’ transfersom Lozano op als duurste uitgaande transfer ooit

2053
0

Cody Gakpo is geen speler van PSV meer. De zelf opgeleide aanvaller vertrekt voor een recordtransfersom naar Liverpool FC.

De transfer van Cody Gakpo naar Liverpool, die net voor kerst zijn beslag kreeg en op tweede kerstdag wereldkundig werd gemaakt, gaat de geschiedenisboeken in als de duurste uitgaande transfer van PSV aller tijden. De uitblinker van Oranje op het WK voetbal in Qatar neemt het clubrecord over van Hirving Lozano.

PSV meldt niet voor hoeveel geld Gakpo naar Liverpool vertrekt, maar algemeen directeur Marcel Brands zegt wel dat het om een “recordtransfer” gaat. Volgens Eindhovens Dagblad gaat het om een bedrag van zo’n 50 miljoen euro. Vele PSV fans zetten vraagtekens bij de de genoemde bedragen maar het is en blijft toch een record na de uitgaande transfer van Hirving Lozano naar Napels.

Lozano zorgde in 2019 voor tot dusver de duurste uitgaande transfer van PSV. De Mexicaan vertrok in de zomer van 2019 voor 45 miljoen euro naar Serie A-club Napoli, waar hij inmiddels op de nominatie staat om weer te worden verkocht in verband een naderend aflopend contract. Lozano werd door PSV voor een bedrag van zo’n 12,5 miljoen euro naar Europa gehaald, terwijl Gakpo zelf werd opgeleid dus PSV maakt veel meer winst rond de transfer van Gakpo naar Liverpool. Eindhovenaar Cody Gakpo speelde vanaf zijn zevende voor PSV.


Vorig artikelDe Telegraaf heeft meer informatie over status Brynhildsen en wijst naar Karlsson en Tsygankov
Volgend artikelHoofdscout Molde FK: Geen contact met PSV over Brynhildsen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in