Home Nieuws Gakpo over late wissel: ‘Waarom ik gewisseld werd? Geen idee, maar we...

Gakpo over late wissel: ‘Waarom ik gewisseld werd? Geen idee, maar we hebben iedereen nodig’

902
0

Roger Schmidt benutte ook tegen Real Sociedad alle mogelijkheden wat betreft het wisselen van zijn spelers.

Voor Noni Madueke pakte het opnieuw niet goed uit want de snelle Engelse aanvaller krijgt van Schmidt tegenwoordig niet de kans uit te blinken. Steevast verschijnt zijn rugnummer ronde de 65 minuut op het bordje langs de kant. In de eerste helft had Madueke slechts een goed moment, wat wel meteen tot de 1-0 voorspong leidde. PSV zag Sociedad met twee snelle treffers langszij komen. Gakpo zorgde in de tweede helft voor de 2-2, maar hier bleef het bij.

Na afloop kreeg Schmidt van alle kanten kritiek te verwerken op zijn wisselbeleid. Schmidt heeft voor- en tegenstanders als het over zijn wissels gaat. Ook Cody Gakpo kon 4 minuten voor tijd naar de kant. Ook die wissel roept vraagtekens op, zeker als je in ogenschouw neemt wie zijn vervanger is. Gakpo is balvast, technisch vaardig, kan eventueel koppend nog iets uitrichten en heeft een goede trap in de benen. Allen vaardigheden die Bruma niet of nauwelijks tot zijn kwaliteiten mag rekenen. Na afloop tastte Gakpo ook in het duister over zijn late wissel. “Ik denk dat we bij de tweede ballen en 50/50-duels niet scherp genoeg waren. Dan krijg je twee goals om je oren”, vertelt hij voor de camera van Veronica.

PSV zocht in de tweede helft naar de overwinning, maar mocht uiteindelijk blij zijn met een punt, zagen ook Drommel en Gakpo. “We hebben hard gevochten, maar het was niet genoeg”, vervolgt Gakpo. “Sociedad stond goed, maar we hadden de ruimtes beter kunnen benutten. Dat deden we bij vlagen, maar grote kansen leverde het vaak net niet op.”

Gakpo zag PSV een deel van de wedstrijd worstelen met de Spanjaarden. “In sommige wedstrijden gaat dat gewoon zo. Daar moeten we aandacht aan besteden. De slordigheden moeten eruit, dan hadden we meer kunnen creëren”, zo geeft hij aan. Vlak voor tijd haalde Schmidt Gakpo alsnog naar de kant. “Waarom ik gewisseld werd? Geen idee, maar we hebben iedereen nodig”, aldus een diplomatieke Gakpo.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here