Home Nieuws Gakpo mogelijk in de basis tegen Galatasaray, Drommel eerste keeper en Bruma...

Gakpo mogelijk in de basis tegen Galatasaray, Drommel eerste keeper en Bruma toch bij de selectie

2662
0

Roger Schmidt laat een dag voor de wedstrijd tegen de Turken van Galatasaray niets aan duidelijkheid te wensen over.

De Duitse coach liet zich uit over de fitheid van zijn elftal en wees richting bepaalde spelers die het voor PSV moeten gaan doen. Daartoe behoren Cody Gakpo en Joel Drommel, die het vertrouwen krijgen van Schmidt. Gakpo is mogelijk fit genoeg om toch in de basis te beginnen tegen de Turkse ploeg.


Schmidt legt het uit: ‘Hij is eerder teruggekeerd dan andere spelers, wat ik op trainingen van hem zie, ziet er erg goed uit. Hij is scherp.’ Daarnaast zal Joël Drommel woensdag onder de lat staan, omdat Yvon Mvogo nog niet in Eindhoven is. Vincent Müller is voorlopig de tweede keeper. ‘Joël heeft morgen ons volste vertrouwen’, aldus Roger Schmidt over de belangrijke wedstrijd van woensdagavond. Aanvaller Bruma zit ondanks alle transferperikelen alsnog bij de selectie en zal op de bank starten.

Schmidt verwacht meteen een hele zware wedstrijd tegen Galatasaray. De Turken hebben een geslepen en ervaren ploeg maar steken niet in beste doen. ‘Gala’, zoals de ploeg in Turkije wordt genoemd zou voor een sterk PSV een te nemen horde moeten zijn, is de verwachting onder journalisten en analisten.

‘Het is een zeer ervaren team, dat altijd vecht voor titels en altijd international speelt. Een heel goed team. Zij hadden een korte voorbereiding, net als wij. Dus het is moeilijk te zeggen wie er favoriet is. Het wordt fifty-fifty, de waarheid ligt op het veld. Wij moeten bewijzen dat het verdienen om door te gaan’, aldus Roger Schmidt.

Ook de situatie van Ihattaren kwam uiteraard ter sprake. ‘Op dit moment is hij gewoon één van mijn 23 spelers. Die spelers zijn allemaal fit, dat is goed, dus is hij zeker een optie voor mij. Het was geen makkelijk jaar voor hem, maar ook niet mét hem’, zo toonde de Duitser zich kritisch. ‘Maar elke voorbereiding is een nieuwe kans om je te laten zien. Dat doet hij, hij vecht voor minuten. Waarin hij beter moet? Hij moet betrouwbaarder worden. Waarin? Qua tactiek, qua mentaliteit, qua motivatie: in álle opzichten.’


Facebook Comments Box