Home Nieuws Gakpo en Madueke mogen niet weg: ‘Zij zitten in de plannen voor...

Gakpo en Madueke mogen niet weg: ‘Zij zitten in de plannen voor volgend seizoen’

1759
0

John de Jong is stellig over de toekomst van Cody Gakpo en Noni Madueke. Beide aanvallers mogen dit seizoen niet vertrekken.

Voor Denzel Dumfries en Donyell Malen wordt ruimte gemaakt voor onderhandleingen, hoewel er nog geen club concreet is voor beide EK gangers. Voor Madueke en Gakpo ligt dat duidelijk anders.
PSV is stellig en vastberaden. “Zij zitten in de plannen voor volgend seizoen”, zegt De Jong tegen het Eindhovens Dagblad. “Je weet nooit wat er de komende zeven weken nog gebeurt, maar ik heb aan hun makelaars niet het signaal afgegeven dat we rekening houden met een vertrek.”


Madueke staat in de nadrukkelijke belangstelling van Borussia Dortmund, terwijl Bayern München heeft geïnformeerd naar Gakpo. Eerder bracht de Franse kampioen Lille OSC een bod uit van vijftien tot twintig miljoen euro, maar PSV wil minstens dertig miljoen euro ontvangen als er over een vertrek gesproken gaat worden, weten Voetbal International en het Eindhovens Dagblad te melden.

Geïnteresseerde clubs weten voor Malen en Dumfries hebben zich nog niet officieel gemeld bij PSV maar kennen de bedragen en de prijzen. “En dan gaan ze er in eerste instantie ver onder zitten”, vertelt John de Jong aan het Eindhovens Dagblad. “Maar wij weten wat we willen hebben. Het kan zijn dat het pas rond de wedstrijd tegen Galatasaray heel serieus wordt met de belangstelling voor hen. Misschien krijgen ze dan iets langer vrij. Hun zaakwaarnemer houdt ons op de hoogte en tot op heden heeft zich niemand gemeld met een concreet bod.”

Halverwege juli is John de Jong tevreden over de selectie die er tot nog toe staat. De technische man licht het nader toe. “Van achteruit hebben we de selectie nu denk ik goed opgebouwd. Toch blijven we streven naar verbetering. We zijn wel volop bezig en er is natuurlijk ook wat druk omdat we een aantal uitgaande transfers willen realiseren. Dat kunnen er nog ongeveer vijf zijn.”


Facebook Comments Box