Home Nieuws Gaat van Nistelrooij Obispo sparen tegen Arsenal? Geschrokken trainer wijst ook naar...

Gaat van Nistelrooij Obispo sparen tegen Arsenal? Geschrokken trainer wijst ook naar scherpte aanvallers

936
0

Doelpoging na doelpoging zondag in de Euroborg. FC Groningen – PSV betekende een competitiewedstrijd waarin maar liefst 45 doelpogingen werden ondernomen.

PSV ondernam maar liefst 28 doelpogingen en FC Groningen op haar beurt 17 doelpogingen. Slechts 2 treffers vielen er aan PSV zijde te noteren om 4 treffers aan FC Groningen. De 4-2 nederlaag in het hoge Noorden werd voor PSV een hard gelag. Positief was te noemen de drift tot aanvallen in de tweede helft en een groot deel van de eerste helft. Positief was ook de terugkeer van Luuk de Jong, Noni Madueke en Mauro Junior, die zich definitief in de basisopstelling lijken te hebben gespeeld.

Na een nederlaag is vaak alles slecht en verkeerd dus kreeg van Nistelrooij na afloop ook kritiek op het relatief laat inbrengen van het genoemde drietal maar voorzichtig brengen na een lange periode van absentie is ook wat waard. Het negatieve aspect aan de uitbeurt in Groningen luistert naar het zeer zwakke verdedigen van de ploeg van Ruud van Nistelrooij. De defensie leverde geenszins en de aanval let het ook afweten en dus stond de afgetekende eindstand pijnlijker dan ooit op het scorebord. Na Cambuur en Twente uit kon het dus nog erger, al was het veldspel in Groningen stukken beter verzorgd dan in Leeuwarden en Enschede.

Als vanzelfsprekend was Ruud van Nistelrooij niet te spreken over de slotfase van de eerste helft maar de trainer blijkt ook te wijzen naar de falende aanvallers. “We krijgen er dan drie tegen en gaan met 3-1 rusten, terwijl we gekeken naar de eerste helft met 1-3 moeten voorstaan”, aldus Van Nistelrooij. “Helaas krijg je een individuele fout en daarna een spelhervatting waarin je niet oplet. Dan valt ook nog die derde.”

PSV had in de tweede helft alle mogelijkheden om tenminste een punt over te houden aan de wedstrijd. “We hadden het er in de rust over dat als we zo zouden blijven spelen, we kansen zouden blijven creëren. Dat gebeurde”, zo gaf hij aan. “De aansluitingstreffer hadden we al veel eerder kunnen maken, maar daarna krijg je ballen op de lat, ballen die van de lijn worden gehaald, ballen die worden geblokt. Gedeeltelijk ongelukkig, maar ook kwalitatief omdat je die bal gewoon in het net tussen de palen moet schieten”, is de trainer kritisch op zijn aanvallers.

Qua spel kon PSV terugkijken op een goede wedstrijd in het noorden maar helaas hebben we daar niets aan. “Maar het gaat om het resultaat en om het scorebord”, zei hij daarover. “Maar als je ziet hoeveel wij creëren en hoe we dat doen. We doen heel veel goed, dat is des te pijnlijker”, aldus de coach in zijn terugblik op FC Groningen – PSV. De vraag is natuurlijk of het falende verdedigen in Groningen consequenties gaat hebben tegen Arsenal en NEC. Oftewel, gaat Ruud van Nistelrooij zijn verdedigingsduo in tact houden of volgen er wijzigingen centraal achterin?

Vorig artikelJan Poortvliet wijst na FC Groningen naar Roger Schmidt: ‘Benfica houdt wél 90 minuten concentratie vast’