Home Nieuws Gaat Sangaré voor PSV weer het verschil maken? ‘Het is wel moeilijk...

Gaat Sangaré voor PSV weer het verschil maken? ‘Het is wel moeilijk dat hij alleen maar Frans spreekt’

1338
0

Ibrahim Sangaré wordt met de week belangrijker voor PSV. De Ivoriaan breekt zelfs wedstrijden open met prachtige doelpunten.

Er volgt een belangrijk blok wedstrijden door PSV met thuiswedstrijden tegen PEC Zwolle en AS Monaco en de uitbeurt in Amsterdam. Gaat Sangaré weer een rol van betekenis spelen? Steeds meer fans zijn lovend over de kwaliteiten van de middenvelder en dat zorgt er voor het enthousiasme aanwakkert.


Sangaré had een moeizame start in Eindhoven, maar laat inmiddels iedere wedstrijd zien van enorme waarde voor PSV te kunnen zijn. Assistent-trainer André Ooijer is lovend over de middenvelder maar ziet wel één gebrek en dat is de taalbarrière.

Ooijer legt uit: “Ibrahim is een geweldig goede speler. Hij is heel belangrijk voor ons als team. Zijn kwaliteit ligt vooral in het veroveren van ballen. Op het moment dat hij dat heeft gedaan, moet hij de bal zo snel mogelijk vooruit spelen. Daar zit vaak veel risico aan, waardoor je ook wel eens balverlies lijdt. Als hij nog minder balverlies lijdt, wordt hij nog beter”, vertelt de assistent-trainer tegen PSV TV.

Wel is er een probleem met de taal. Want Sangaré is maar één taal machtig en dat is de Franse taal. “Wat de moeilijkheid af en toe met hem is, is dat hij alleen maar Frans praat”, vervolgt Ooijer.

“Hij is er wel echt mee bezig om een andere taal te spreken. Ik heb het zelf meegemaakt toen ik naar Engeland ging. Je komt gewoon in een andere wereld terecht. Het is een ander leven, een nieuwe cultuur, een vreemde taal. Maar Engels praten we allemaal al. Die jongen komt hier en praat geen woord Nederlands en heel weinig Engels. Dan is het heel moeilijk”, besluit Ooijer in gesprek met PSV TV.