Home Nieuws Gaat Marco van Ginkel opnieuw een sleutelrol spelen voor ‘zijn’ PSV?

Gaat Marco van Ginkel opnieuw een sleutelrol spelen voor ‘zijn’ PSV?

856
0

Marco van Ginkel is weer blessurevrij, inmiddels 28 jaar oud en opnieuw klaar om voor PSV te gaan schitteren.

De middenvelder zit in de laatste fase van zijn lange revalidatie. Eerder speelde van Ginkel al diverse sleutelrollen voor PSV wat resulteerde in diverse successen en landstitels.


De middenvelder lijkt klaar om de komende maanden opnieuw een belangrijke rol van betekenis voor de club te gaan spelen. Kort voor de jaarwisseling trainde hij weer volledig mee met de groep en dat is meer dan goed nieuws. Niet alleen voor Marco van Ginkel zelf maar ook voor de PSV fans. De gehuurde speler is namelijk telkens uiterst succesvol voor PSV.

Van Ginkel voelt zich door de jaren heen als een vis in het water bij PSV en beschouwd de club als zijn thuis. Een terugkeer in de wedstrijdselectie kan nu niet meer lang uitblijven. “Het gaat goed met de knie, we zijn goed bezig. De laatste twee weken doe ik weer alles mee met de groep”, zegt hij tegen ESPN.

“Nu ik weer zo dichtbij ben, begint het wel weer te kriebelen. De afgelopen twee weken heb ik stappen gezet en nu moet ik de stap zetten naar de wedstrijden toe.”

Van Ginkel is bezig aan zijn vierde periode bij PSV. De club is meer dan goed voor van Ginkel en dat maakt de middenvelder steeds opnieuw weer blij. “Ik ben heel goed begeleid door PSV. Het is heel lang geleden dat ik heb gevoetbald, er is veel gebeurd. Aan stoppen dacht hij zeker niet, ook al speelde de middenvelder sinds mei 2018 geen wedstrijd meer. Een maand voor zijn laatste wedstrijd hield hij de kampioensschaal omhoog na de veegpartij tegen Ajax, die van Ginkel en zijn collega’s afgetekend met 3-0 wisten te winnen. Enkele minuten voor tijd strekte Onana zich nog een keer om de 4-0 van Marco van Ginkel uit de kruising te tikken.

“Uiteindelijk kom je erachter dat voetbal echt je ding is. Dat vuurtje is altijd blijven branden en dat gaat het voorlopig ook nog wel doen. Als je zo dichtbij bent, weet je dat je niet alles voor niks hebt gedaan”, aldus Marco van Ginkel, die mogelijk deel uitmaakt van de wedstrijdselectie voor het duel in de Johan Cruijff Arena van aanstaande zondag.


Facebook Comments