Home Nieuws ‘Jordan hou op met zeiken, ga voetballen’ | Gaat Jordan Teze zich...

‘Jordan hou op met zeiken, ga voetballen’ | Gaat Jordan Teze zich revancheren onder Peter Bosz?

1757
0

We kunnen het ons haast niet voorstellen. Het PSV van Peter Bosz met Jordan Teze en/of Armando Obispo in de basisopstelling.

Voor Obispo geldt dat een blessure nog steeds, of beter gezegd opnieuw, roet in het eten gooit. Voor Jordan Teze en Armando Obispo geldt dat beiden wel degelijk de snelheid hebben om te renderen onder Peter Bosz en zijn beoogde spel. Veel PSV fans vragen zich dan ook af of Jordan Teze zich onder Peter Bosz kan gaan revancheren voor een paar matige seizoenen. Toegegeven, Teze stond niet altijd op zijn eigenlijke positie geposteerd maar liet desondanks toch te weinig zien.

Heeft de verdediger een concentratieprobleem? Het heeft er alle schijn van. Wie de uitwedstrijd in de Kuip van het voorbije seizoen analyseert, kan welhaast niet anders concluderen dat Jordan Teze ‘kansloos’ is onder Bosz. De wedstrijdstatistieken van de Eredivisiewedstrijd tussen Feyenoord en PSV in de Kuip liegen er namelijk niet om.

PSV was letterlijk gezien net niet volledig kansloos maar het komt er wel dichtbij. Het elftal van Ruud van Nistelrooij sloeg helaas een modderfiguur op bezoek in de Kuip. Dat had ondermeer van doen met het vele en ogenschijnlijke simpele balverlies wat de ploeg in de Kuip leed. Met name Jordan Teze leverde de ene na de andere bal zomaar in bij tegenstander Feyenoord.

Staat er nu heel wat te gebeuren bij de club of wordt het geheel sterk overdreven? Als we de zienswijze van de coach Peter Bosz analyseren, kunnen we concluderen dat het typische Peter Bosz spel begint met het druk zetten voorin. Bosz stelt steeds opnieuw en opnieuw vast dat het geliefde aanvalsspel wat hij zijn team wenst te laten spelen, begint met het op de juiste manier druk zetten van zijn voorhoede spelers. De gemiddelde PSV fan is maar wat benieuwd naar het nieuwe PSV onder Peter Bosz.

Recent sprak Bosz zich uit over de factor balbezit. Hij verwees in gesprek met de NOS naar zijn eerste periode als trainer. ‘Bij AGOVV merkte ik direct in de voorbereiding tegen Feyenoord dat ik veel rustiger op de bank zat als we de bal hadden. Als we die niet hadden, was ik onrustig en zenuwachtig. Ik wilde dus altijd de bal hebben en die niet verliezen. Wie verliezen er geen bal? Technisch vaardige spelers die voetbalintelligent zijn. Zo is het begonnen’, is Bosz duidelijk.

Dan wijzen we op onze beurt naar de uitwedstrijd die PSV het voorbije seizoen in de Kuip wist af te werken. PSV leek in Rotterdam totaal geen plan te hebben en rende als een kip zonder kop achter de bal aan, om hem na verovering zo snel als mogelijk weer in te leveren bij Feyenoord. Met name Jordan Teze maakte zich schuldig aan veelvuldig balverlies.

Peter Bosz kennende en zijn speelstijl analyserend, komen er voor Teze zware weken aan als de basisplaatsen verdeeld gaan worden. Teze zal welhaast een transitie moeten ondergaan om onder Peter Bosz succesvol te kunnen gaan zijn. De verdediger, die zeker de snelheid heeft om onder trainer Bosz goed te functioneren, staat op dit moment niet concreet in de belangstelling van andere clubs dus PSV en Teze lijken dan ook samen het nieuwe seizoen in te gaan.

Deze week richtte Bosz zijn pijlen even op Jordan Teze, toen de verdediger naar de zin van de trainer iets te lang ergens in bleef ‘hangen’. Bosz roept Jordan Teze duidelijk tot de orde, nadat die in zijn ogen net iets te lang klaagt over een beslissing. “Jordan, hou op met zeiken, ga voetballen!”


Vorig artikelPSV wil verlies beperken, Schalke dient toch te betalen voor Timo Baumgartl
Volgend artikel‘Ik wil jullie zo bedanken voor de steun’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in