Home Nieuws Gaat Erick Gutiérrez een rol van betekenis spelen in de Kuip?

Gaat Erick Gutiérrez een rol van betekenis spelen in de Kuip?

1379
0

PSV moet zondagmiddag winnen in de Rotterdamse Kuip en als PSV in Rotterdam moet winnen, lukt het vaak geenszins.

Is het de druk of die op de ketel staat in Rotterdam of is het gewoon een kwestie van toeval en pech? PSV wint immers zelden in Rotterdam. Het is een interessant gegeven om de rol van een leeg stadion Feyenoord en/of PSV parten gaan spelen.


Mogelijk krijgt Erick Gutiérrez een rol in het geheel. De Mexicaan is nog altijd een technisch begaafde middenvelder maar heeft weinig laten zien bij PSV. Wel is de Mexicaan op de weg terug, zo laat Roger Schmidt weten. Momenteel zijn het invalbeurten maar er gloort meer aan de horizon voor Guti.

Gutíerrez was herstellende van een enkelblessure en is bijna weer fit. “Als we 4-3-3 spelen is de beste positie voor hem als verdedigende middenvelder. Hij is nog niet honderd procent fit, hij lag er een half jaar uit”, aldus Schmidt vrijdag op de persconferentie.

Schmidt gaat verder over de Mexicaan. “Hij heeft weer wat speeltijd gehad en raakt beter in vorm. Hij is op de goede weg en voor nu een goede invaller. We moeten dat op gaan bouwen, zodat hij weer vanaf de eerste minuut kan spelen.”

Mogelijk gaat Schmidt voor een 4-4-2 begin opstelling in Rotterdam. “Het hangt ook af van de opties die ik als trainer heb. Sommige spelers waren erg goed in de 4-3-3 en anderen erg goed in de 4-4-2. Het verschilt voor mij niet veel, de ideeën zijn hetzelfde. In de pressing en bij balbezit zijn er kleine verschillen. We kunnen in verschillende formaties spelen”, aldus Schmidt over de wedstrijd in de Kuip.


Facebook Comments